Så blev det forår på landets folkehøjskoler

Udgivet 09-03-2021

Fra mandag den 15. marts åbner landets højskoler op for de lange kurser igen. Desværre gør forholdene på enkelte højskoler, at de må vente lidt endnu.

Der danses linedance på Bornholms Højskole - snart kan andre højskoleelever også få danset ud

Landets højskoler har været lukket siden december sidste år, og kommende højskoleelever har måttet væbne sig med tålmodighed. Nu kan eleverne på de fleste af højskolernes lange kurser glæde sig til at starte igen. 

"Efter den lange nedlukning er det dejligt endelig at kunne byde indenfor i højskolefællesskabet igen. Vi er særligt glade på vegne af alle de elever, der har måttet vente i uvished så længe på at komme i gang med deres højskoleophold", 

siger Lisbeth Trinskjær, formand for højskolerne i Danmark.

Bornholms Højskole har som den eneste højskole haft mulighed for at åbne før de andre, og her er humøret i hvert fald højt. "Det har været hæsblæsende og helt fantastisk! Jeg er lykkelig over at komme på højskole”, siger 22-årige Frode, der er startet på Bornholms Højskole

Kulturminister Joy Mogensen glædes ligeledes over, at højskolerne kan genåbne igen, så alle højskoleelever kan få et skud forår med fællesskab og samvær. 

”Genåbning af folkehøjskolerne er en god nyhed for alle de mange unge, der i den sidste tid har sat livet på pause og ventet på, om deres højskoleophold kunne gennemføres. Nu tager vi det næste skridt i en forsvarlig genåbning, og højskolerne kan igen fyldes med ånd og håb.”

fortæller Joy Mogensen på kum.dk

Enkelte højskoler kan ikke genåbne endnu

Nørre NissumMarielystRude Strand og Liselund, der kun udbyder korte kurser, kan ikke åbne i denne omgang. De må vente på at Corona-tågerne letter endnu mere.