Højskoler holder sommerkurser for alle

Udgivet 06-03-2023

Nogle af nøgleordene for højskolernes mange sommerkurser er fordybelse, naturoplevelser og kreativitet og kunst. Derudover tilbyder mange højskoler også, at man kan nyde kurserne i et fællesskab med sin egen familie og andre familier.

Grib sommeren og tag på sommerkursus på en højskole

Hvad byder din sommerferie på? Vil du gerne fordybe dig i kunstneriske fag, tage på vandre- eller cykelture eller gå helt i dybden med en egn, du måske ikke har besøgt før?

Højskolerne tilbyder igen i 2023 forskellige typer af korte kurser i sommerferiemånederne, og mange højskoler har stadig ledige pladser.

Kurserne varer 1-2 uger og ligger primært i skoleferien. Der er mange emner at fordybe sig i, og kurserne er for alle familier, seniorer, rejselystne, videbegærlige, kreative, sportslige med videre.

Natur og vandring

Der er masser af muligheder for at komme ud i naturen sammen med andre kursister til sommer.

Rønde Højskole kan du f.eks. komme ud og opleve Djurslands flotte natur gennem ét af deres tre vandrekurser eller udforske botanikken i området på kurset Djurslands vilde planter. En uge med hyggelige og inspirerende oplevelser i naturen. Samtidig venter alt det fantastiske ved at være på en højskole: fællessang, foredrag og festlige timer i godt selskab.

Højskolen Snoghøj kan du også komme ud at vandre, eller du kan udforske naturen fra vandet på kurset Stand up Paddle.

Kunst og kunsthåndværk

Hvis du er mere til kunst, så tilbyder Gram Højskole blandt andet kurser i Portrættegning & Maleri, Grafiske udtryk eller Læder - for hånd og ånd. På det sidste lærer du at skabe lækre og langtidsholdbare produkter i læder. Udover fordybelse i læderhåndværket, er der bl.a. oplæg om, hvordan dét at skabe noget med sine hænder, kan bidrage til et godt mentalt helbred og et meningsfuldt liv.

Skals - højskolen for design og håndarbejde kan du også arbejde med alternative materialer. Der er f.eks. et helt ugekursus om kunst med papir. Her kan du arbejde med papirfoldning i 3-dimentionel form, papirfoldning i billedform, lave lampeskærme, arbejde med lettere bogbinding og æsker.

Dyk ned i lokale specialiteter

Det er oplagt at vælge et sommerkursus et sted i landet, man måske ikke kender så godt, så man får mulighed for at udvide sin horisont med en ny lokalitet.

Bornholms Højskole kan du komme på cykelkurser, hvor man kommer vidt omkring på øen og suger stemningen ind. Eller hvad med at dykke ned i Bornholms lokalhistorie på kurset Sensommer i den bornholmske kulturhistorie? Er du mere til smagsoplevelser, kan kurset Smagen af Bornholm helt sikkert byde på kræs - kurset er arrangeret i samarbejde med Gourmet Bornholm

Rønshoved Højskole - Højskolen ved Flensborg fjord kan du få mulighed for at se Grænselandet på kryds og tværs, tage med på Eventyrlige Ø-vandringer eller sejle ud på Unikke kanaler og vandveje, når højskolen byder på en uge med krydstogt på Ejderen, cruise på Slien, sejltur på Flensborg Fjord og en tur på vandvejen til Augustenborg på Als. Igen vil ugen naturligvis også være fyldt med højskolesang, foredrag og fællesskab.

Der er faktisk ikke meget at betænke sig på - dyk ned i de mange muligheder i boksene herunder og find et kursus, der passer præcis til dig! 

Ugekurser året rundt

Højskolerne arrangerer korte kurser året rundt. De varer 1-2 uger, og der findes ugekurser indenfor alverdens emner. Mange ugekurser ligger i skolernes ferier. I december måned afholder mange højskoler julekurser og nytårskurser.

Søg alle korte kurser.

Andre nyheder

Hent flere

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

Højskolernes nyhedsbrev er for dig, der har været på højskole, skal på højskole eller bare gerne vil vide noget om, hvad der sker i højskoleverdenen og hvad, du kan deltage i.

  • Aktuelle historier fra højskolelivet
  • Nyt om højskolekurser
  • Nyheder om Højskolesangbogen
  • Offentlige arrangementer på højskoler
  • Konkurrencer

Felter med (*) skal udfyldes