Life hack til den unge økonomi

Tag på højskole – det er billigere end at flytte hjemmefra!

Udgivet 08-09-2023

”Højskole er dyrt”, sagde ingen studerende med adresse i København nogensinde. Det er tid til at få gjort op med de grimme myter om prisen for et højskoleophold. Vi har lavet matematikken, og her er, hvad du sparer ved at tage på højskole i stedet for at flytte hjemmefra.

Højskole er ikke gratis, men!

Vi ved, at prisen for et højskoleophold kan være en barriere for nogen, men sammenlignet med et all inclusive ungdomsliv i en af de store byer, er et halvt år på højskole faktisk ikke nogen dårlig investering set fra et økonomisk perspektiv.

Så hvad koster et højskoleophold egentlig?

Priserne kan variere fra skole til skole men ligger mellem 1200 og 2500 pr. uge. Derudover kan der forekomme ekstraudgifter til en eventuel studierejser eller til materialer, hvis du vælger værkstedsfag.

Læs mere om prisen for et højskoleophold

For at gøre det mere overskueligt, hvad det koster at leve det gode liv på en højskole, har vi sammenlignet priserne med de omkostninger, der følger med at flytte hjemmefra og opretholde et helt almindligt ungdomsliv i en storby.

Få overblikket i skemaet herunder. 👇🏼

Sammenligning

Månedsbudget: Udeboende vs. højskole

Ungdomsliv, udeboende Pris Livet på en højskole  Pris
Husleje for 3m2 værelse, sketcy udlejer, lugtende afløb, udsigt til blokbyggeri i gasbeton 5000 kr.    Værelse med udsigt til uforstyrret natur. inkl. amazing roomie 1700,- (om ugen)
Fitnessabonnement til slidt, ildelugtende, overfyldt center 🏋️ 300,- Crossfithal, fitnessfaciliter, dansesal, fodboldbaner, svømmehal, parkourbane, springgrav, mountainbikerute, skov, badesø osv. osv. 0,-
Indkøb (til en diæt primært bestående af havregryn, mælk og rugbrød) 1500,- 3 daglige velsmagende varierede måltider af gode råvarer + mellemmåltider (tilberedt af andre 🤤) 0,-
Biograftur inkl. snackmenu 📽️🥤 250,- Filmaften på storskærm eller under åben himmel inkl. mikropops.🍿 0,-
Transport (til/fra studie, venner, familie) 🚅🚌 300,- 10-200 skridt til alt 🚶 0,-
Byture: entré, øl/drinks, taxa hjem 🍹🍺 1500,- ?? Ugentlig fest med øl / vin / vand til en 10'er 🍺🥳 200,-
Shopping (minimumsbeløb for at kunne opretholde en form for tidssvarende look) 👕 1000,- Du går i det samme eller shopper i de andres garderober 💃 0,-
Rengøringsmidler & wc papir 100,- Unlimited 🧻 0,-
Restaurantbesøg (kronisk på venteliste til byens senest trendende beværtning) 🥩🍷 1000,- Temafest, 3-retters menu, efterfølgende bar og floor 🍽️💃 0,-
Medlemskaber/hobbys: sports- eller vinterbadeklub, keramikværksted, øvelokale, eller lign... 🎸🏊🏼‍♀️ 500,- Høj faglighed, engagerede undervisere, døgnåbne værksteder, stort udvalg af faglige faciliteter. 🎭🎾🎨⚽ 0,-
I alt 11.450 I alt  7000,-

Spar penge - tag på højskole

Hvis du ikke allerede føler dig velhavende efter ovenstående beregninger, gør det jo ikke noget, at et højskoleophold også gør dig rig på oplevelser, faglighed og stærke venskaber.

Der findes som bekendt ingen garantier på aktiemarkedet, men vi ved af erfaring, at et halvt år på højskole kan blive en investering for livet!

Andre nyheder

Hent flere

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

Højskolernes nyhedsbrev er for dig, der har været på højskole, skal på højskole eller bare gerne vil vide noget om, hvad der sker i højskoleverdenen og hvad, du kan deltage i.

  • Aktuelle historier fra højskolelivet
  • Nyt om højskolekurser
  • Nyheder om Højskolesangbogen
  • Offentlige arrangementer på højskoler
  • Konkurrencer

Felter med (*) skal udfyldes