5 fag, du ikke vidste, du kunne få på en højskole

Udgivet 15-04-2024

Hvis du tror, at højskole er lejrbål og luftguitar, så tro om igen. Der findes nemlig ikke den faglige trend, som ikke også er på højskoleskemaet. Om du er til padle, cosplay eller plantefarvning - højskolerne har dig. Se listen over 5 overraskende fag, du kan få på en højskole.

1. Cosplay: Ikke kun til comic-con

Troede du, cosplay kun var noget for super-fans på Comic-Con? Think again! På højskolen kan du faktisk få et helt kursus i at kreere dine egne vilde kostumer og slippe din indre superhelt løs - samtidig lærer du et seriøst håndværk og design. Who knew?

2. E-Sport: Headshots og tower dives på skemaet!

Endelig kan dine gaming-skills komme dig til gavn udenfor værelsets fire vægge og nattelange LAN-parties. Højskolen tilbyder kurser i e-sport, hvor du kan tage dine gaming-færdigheder til næste level og snuse til drømmen om at blive den næste store e-sportsstjerne. Og ja, det er en rigtig sport nu, tak skal du ha'!

3. Vinterbadning: Frys og fryd!

Hvorfor ser en vinterbader så lykkelig ud, og hvorfor er vinterbadning blevet så populært? Prøv kræfter med det kolde gys og mærk på egen krop, hvordan det giver overskud, glæde og energi. Du vil føle dig som en del af en eksklusiv klub af iskrigere og dine insta-følgere vil elske det!.

4. Oldgræsk, latin og hebraisk: Oldtidens sprog er cool i nutiden

Glem alt om fransk og tysk; på højskolen kan du dykke ned i oldgræsk, latin og hebraisk. Tag en tidsmaskine tilbage til fortiden og få en unik forståelse for nogle af de sprog, der har formet vores kultur og historie. Og så giver det selvfølgelig lidt kant og karakter at kunne droppe et par sætninger på hebraisk i ny og næ.

5. Gastronomi: Fra MasterChef til selvforsyning

Drømmer ud om et lille jordbrug, en michelin-restaurant eller er du bare vild med at eksperimentere i køkkenet? Gastronomi-kurser på højskolen er en legeplads for foodies. Du lærer at jonglere med smage, teksturer og laver retter, der får dine venner til at savle.

 

Så hvad venter du på? Gå på opdagelse i højskolernes over 200 fag - måske bliver du overrasket over, hvad der fanger din interesse.

Prøv vores kursussøgning

Andre nyheder

Hent flere

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

Højskolernes nyhedsbrev er for dig, der har været på højskole, skal på højskole eller bare gerne vil vide noget om, hvad der sker i højskoleverdenen og hvad, du kan deltage i.

  • Aktuelle historier fra højskolelivet
  • Nyt om højskolekurser
  • Nyheder om Højskolesangbogen
  • Offentlige arrangementer på højskoler
  • Konkurrencer

Felter med (*) skal udfyldes