Højskolerne har en stærk tradition for at facilitere samtaler, debattere og bygge bro mellem forskellige politiske overbevisninger – og i forbindelse med det forestående EP-valg skruer mange højskoler op for deres politiske aktiviteter, så du kan blive klogere og motiveret til selv at engagere dig.
Fra nord til syd åbner skolerne dørene for forskellige typer valgmøder og debatter.
Arrangementerne skaber opmærksomhed på de vigtigste europæiske spørgsmål og de kandidater, der stiller op til valget.
Se liste over valgarrangementer på højskolerne
Og selvom EU-politik til tider kan synes langt væk, tørt eller uvedkommende, omhandler EU's lovgivning emner, som er vigtige for os alle: miljø, sikkerhed, migration, socialpolitikker, forbrugerrettigheder, økonomi, retsstaten og meget mere. Emner, som er vigtige nationalt, men som også har en europæisk vinkel.
Europas unge skal høres
Højskolerne har sammen med foreningen Nyt Europa modtaget støtte fra Europe-Nævnet til at engagere unge i EP-valget. Nogle af disse midler er blevet brugt som tilskud til de højskoler, der holder valgmøder.
Europa-Nævnet har også givet støtte til projektet Young Europe is Voting, hvor 200 europæere mellem 18 og 30 år mødes i Danmark for at lære, debattere og fremlægge deres ønsker til politikerne inden valget til Europa-Parlamentet i juni.
Sammen vil de dykke ned i Europas historie og identificere udfordringer og løsninger. Seks danske højskoler deltager i projektet Young Europe is Voting.
Læs mere om projektet på YoungEurope.dk