Højskoler inviterer til valgmøder og debatter op til Europa-Parlamentsvalget

Udgivet 26-04-2024

Har du brug for at blive klædt på til EP-valget? Flere højskoler inviterer til debat og valgmøder rundt i landet, så du kan møde kandidaterne og bliver klogere på, hvem du mener skal have indflydelse på EU's fremtid.

Flere højskoler holder arrangementer, der skaber opmærksomhed på de vigtigste europæiske spørgsmål og de kandidater, der stiller op til EP-valget i juni.

Højskolerne har en stærk tradition for at facilitere samtaler, debattere og bygge bro mellem forskellige politiske overbevisninger – og i forbindelse med det forestående EP-valg skruer mange højskoler op for deres politiske aktiviteter, så du kan blive klogere og motiveret til selv at engagere dig. 

Fra nord til syd åbner skolerne dørene for forskellige typer valgmøder og debatter.

Arrangementerne skaber opmærksomhed på de vigtigste europæiske spørgsmål og de kandidater, der stiller op til valget.

Se liste over valgarrangementer på højskolerne

Og selvom EU-politik til tider kan synes langt væk, tørt eller uvedkommende, omhandler EU's lovgivning emner, som er vigtige for os alle: miljø, sikkerhed, migration, socialpolitikker, forbrugerrettigheder, økonomi, retsstaten og meget mere. Emner, som er vigtige nationalt, men som også har en europæisk vinkel.

Europas unge skal høres

Højskolerne har sammen med foreningen Nyt Europa modtaget støtte fra Europe-Nævnet til at engagere unge i EP-valget. Nogle af disse midler er blevet brugt som tilskud til de højskoler, der holder valgmøder. 

Europa-Nævnet har også givet støtte til projektet Young Europe is Voting, hvor 200 europæere mellem 18 og 30 år mødes i Danmark for at lære, debattere og fremlægge deres ønsker til politikerne inden valget til Europa-Parlamentet i juni.

Sammen vil de dykke ned i Europas historie og identificere udfordringer og løsninger. Seks danske højskoler deltager i projektet Young Europe is Voting.

Læs mere om projektet på YoungEurope.dk

 

Stem & vind

Har du nogensinde tænkt over, hvordan EU håndterer de store politiske spørgsmål, der betyder noget for dig? Vi har samlet en flok europæiske unge, som deler deres meninger om, hvad EU bør fokusere på - fra klimakrise til digitale rettigheder!
Se videoerne på www.youngeurope.dk, og stem på den mærkesag, du brænder mest for!
 
Skriv hvem du har stemt på i kommentarfeltet her, så er du med i konkurrencen om at vinde biografbilletter! Din stemme er din magt. Brug den til at forme EU’s fremtid.