5 grunde til, at du skal tage med Højskolerne på Folkemødet

Udgivet 18-01-2024

Til sommer drager Højskolerne igen mod Bornholm for at deltage i Folkemødet 2024. Nuværende og tidligere højskoleelever kan nu tilmelde sig bus og camp.

Hvis du er nuværende eller tidligere højskoleelev og under 30 år, kan du tilmelde dig bustransport og ungecamp via Ung Agenda, som nu samler alle unge i en fælles camp i centrum af Allinge. Foto: Folkehøjskolernes Forening

Hvert år samles en mangfoldig skare af politikere, organisationer og engagerede borgere på Folkemødet på Bornholm for at diskutere, dele idéer og visioner og for at påvirke den offentlige debat.

For nuværende og tidligere højskoleelever er Folkemødet en unik mulighed for at genoplive højskoleånden og bidrage til vigtige samfundsdebatter på en både sjov og meningsfuld måde.

Omkring 14 højskoler deltager på Folkemødet i 2024, og forventningen er, at der ligesom de seneste år kommer til at være flere end 700 højskoleelever og -ansatte til den politiske festival i Allinge d. 13.-15. juni.

Hvis du er nuværende eller tidligere højskoleelev og under 30 år, kan du tilmelde dig bustransport og ungecamp via Ung Agenda, som nu samler alle unge i en fælles camp i centrum af Allinge. Der er et begrænset antal pladser i både bus og camp, så husk at melde dig til i god tid!

Sådan tilmelder du dig:

Tilmelding til pakkerejse (transport og højskolecamp) for højskoleelever via Ung Agenda (angiv i tilmeldingen at du rejser som højskoleelev)

Tilmelding kun til højskolecamp (for højskoleelever via Ung Agenda. Benyt billetkode: FFD24)

Er du i tvivl, om du skal af sted? Så læs her 5 gode grunde til at tage på Folkemødet med Højskolerne.

1. Du kan deltage i vigtige debatter og fede events

På Folkemødet kan du vælge mellem over 2.000 spændende debatter og events, som giver dig nye perspektiver på vigtige samfundsemner. I Højskolernes Telt er det højskolerne og deres elever, der sætter dagsordenen.

Flere højskoler byder ind med indhold til programmet, som kommer til at bestå af debatter, workshops og sangevents om alt fra køn og samtykke til frivillighed, demokrati og klima.

Du vil med garanti kunne finde en masse events, som vil passe til dine interesser - og måske vil du blive overrasket eller klogere på noget, du ikke har hørt om før.

2. Du kan komme tæt på beslutningstagere og lade din stemme blive hørt

Folkemødet tiltrækker politikere, embedsmænd og andre beslutningstagere fra hele landet. De går rundt sammen med dig i Allinge og står ofte gerne til rådighed til en snak.

Folkemødet er altså en unik chance for at komme helt tæt på dem, der træffer beslutningerne, og lade din stemme blive hørt.

Til debatterne har du også mulighed for at stille spørgsmål og dele dine synspunkter, og hvis du har lyst, kan du få lov til at deltage i debatter på scenerne.

Som højskoleelev og ung kan du bringe mange interessante og vigtige perspektiver på banen, og Folkemødets scener er et trygt sted at teste dine egne evner som debattør.

3. Du bliver del af et fællesskab med andre højskoleelever

Når du tager på Folkemødet med Højskolerne, bliver du en del af et større højskolefællesskab. Du kan føle dig hjemme i Højskolernes telt sammen med andre unge - her er det jer, det hele handler om, og jer, der skaber stemningen.

Højskolerne sørger for lækkert merch til jer, så I kan indtage Allinge i højskole-t-shirts og -bandanas.

4. Du kommer med til de vildeste fester

Folkemødet er ikke kun heftige debatter og politiske diskussioner. Festivalen er også kendt for at være en festlig begivenhed, hvor mennesker samles for at fejre demokrati og engagement.

Højskoleeleverne bringer ofte en unik energi og feststemning med sig. Glæd dig til de vildeste fester i Højskolernes Telt, hvor vi er kendt for gode koncerter og episke DJ-battles. Du kommer til at synge dig hæs og danse dine sko i stykker.

5. Du savner at gå på højskole!

Folkemødet er ikke kun en mulighed for at engagere sig i samfundsdebatten, men kan også fungere som et gensyn med de folk og den atmosfære, der kendetegner højskolelivet. Invitér dine gamle højskolevenner med og gør dagene til en genial reunion.

Andre nyheder

Hent flere

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

Højskolernes nyhedsbrev er for dig, der har været på højskole, skal på højskole eller bare gerne vil vide noget om, hvad der sker i højskoleverdenen og hvad, du kan deltage i.

  • Aktuelle historier fra højskolelivet
  • Nyt om højskolekurser
  • Nyheder om Højskolesangbogen
  • Offentlige arrangementer på højskoler
  • Konkurrencer

Felter med (*) skal udfyldes