Klar, parat, højskole: Tre tips til en god start på højskolen

Udgivet 05-01-2024

Du har knoklet, sparret op og nu er du klar til at starte på højskole! Men hov, hvad var det? Var det angstens klamme hånd, der trak dig tilbage under dynen? For ja, det kan virke lidt skræmmende at springe ud i noget nyt, men bare rolig – her får du tre gode råd til en vellykket højskolestart.

1. Alle er nye – du er ikke alene

Er du nervøs? Selvfølgelig er du det! Men hey, alle omkring dig er i samme båd. Det er som en stor fest, hvor alle er inviteret, og ingen kender nogen. Gå hen og sig hej, del dine interesser, og vær dig selv. Det er den gyldne opskrift på nye venskaber og gode stunder. Du er ikke alene – alle har det ligesom dig!

2. Sluk mobilen – vær til stede

Din mobil er din bedste ven, men nogle gange skal den have timeout. Prøv at lægge den fra dig og modstå fristelsen til at følge med i, hvad vennerne laver derhjemme. De bedste samtaler og sjoveste øjeblikke sker i virkeligheden, ikke på skærmen. Deltag i aktiviteter, snak med de andre uden at bruge emojis. Livet er sjovere uden et filter!

3. Træk stikket – du skal nok nå det hele

Højskolelivet er som en dobbelt espresso – god, men intens! Det er helt i orden at trække sig en gang imellem og tage en pause. Slap af, vær alene og lad batterierne op. Du har hele opholdet til at lære de andre at kende og få det hele med.

__

Kort sagt: Vær åben, modig og dig selv, så er du klar til en tid med uforglemmelige oplevelser og nye venskaber. Højskoleeventyret venter på dig – god rejse!

Gode råd fra tidligere højskoleelever

Herunder kan du se hvilke råd, tidligere højskoleelever har givet videre til nye elevhold.

Andre nyheder

Hent flere

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

Højskolernes nyhedsbrev er for dig, der har været på højskole, skal på højskole eller bare gerne vil vide noget om, hvad der sker i højskoleverdenen og hvad, du kan deltage i.

  • Aktuelle historier fra højskolelivet
  • Nyt om højskolekurser
  • Nyheder om Højskolesangbogen
  • Offentlige arrangementer på højskoler
  • Konkurrencer

Felter med (*) skal udfyldes