Kampagne

Listen up! Gør en forskel og stem til EP-valget 9. juni!

Udgivet 03-06-2024

Det er de unge, der skal forme EU's fremtid, og deres stemmer er afgørende. Derfor kan du på TV2 Play og på sociale medier netop nu se kampagnefilmen "Listen up!", som Højskolerne og Nyt Europa står bag.

Hør nu her.
Fremtiden er vores ansvar.
Det er tid til handling.
Så, hvad venter vi på.
Der er meget at forholde sig til,
men det må ikke holde os tilbage.
Sammen kan vi skabe en bedre vej,
et bedre Europa, en bedre verden.
Hør nu her…  din stemme er vigtig
Stem til Europaparlementsvalget!

Sådan lyder speaken til Højskolernes aktuelle kampagnefilm, der er kulminationen på det flersporede projekt, Young Europe is Voting, som har til formål at styrke unges stemmer og indflydelse frem mod EP-valget den 9. juni.

Young Europe is Voting begyndte allerede midt i maj, hvor danske og internationale unge mødtes på seks højskoler rundt i landet for sammen at dykke ned i europæisk historie, identificere udfordringer og pege på løsninger.

Siden samledes alle deltagere til Topmøde på Ungdomsøen for at lære at debattere og formidle deres fælles visioner forud for Europa-Parlamentsvalget.

Se filmen her:

Politiske mærkesager

Flere af de unges politiske mærkesager blev til 20 små film, som blev delt i ugerne op til topmødet, så unge mediebrugere kan spejle sig i - og lade sig inspirere af - andre unges holdninger til, hvad EU bør fokusere på.

Se filmene med de unges politiske mærkesager her

Ifølge Højskolernes formand, Lisbeth Trinskjær, er topmødet med til at styrke unges tro på fremtiden og demokratiet.

”Med Young Europe is Voting fortæller vi politikere og beslutningstagere i hele Europa, at unge er vigtige for demokratiet. Og det hele sker på de unges præmisser. Det er dem, der bestemmer, hvad vi skal drøfte, og det er deres holdninger, der tæller. Det er vigtigt, at vi sørger for, at unge bevarer lysten til at deltage i demokratiske aktiviteter i både Danmark og Europa. Det håber vi at kunne bakke op om,” siger Lisbeth Trinskjær.

__

Projektet og kampagnen er støttet af Europa-Nævnet.

Hent flere