Vil du fejre Grundlovsdag på en højskole? Se arrangementerne her

Udgivet 31-05-2024

Flere højskoler inviterer traditionen tro til Grundlovsdag med spændende gæster, taler og musik, og du kan være med.

Festdag for demokratiet

Vær med den 5. juni, når højskolerne hylder og mindes den den demokratiske arv og historiske betydning af grundloven. Her får du overblikket over de højskoler, der holder grundlovsarrangementer, som er åbne for gæster.

Se liste over grundlovsmøder

Syng med på Danmarks nye Grundlovssang

Danmark har fået en ny Grundlovssang, der er skrevet af digter og forfatter Dy Plambeck og komponeret af komponist, sangskriver, højskolelærer Marianne Søgaard.

I februar udskrev Sangens Hus, Højskolerne og DR en konkurrence, som skulle hylde 175-året for Danmarks første grundlov. Opgaven var at lave en fællessang, der lægger vægt på Grundlovens værdier i det 21. århundrede, og den opgave løftede den kvindelige sangskriverduo til perfektion. Vindersangen er inspireret af folkemusik, ytringsfrihed og rummer ord som hadbesked, navlepiercing og hamsterhjul.

Befinder du dig i nærheden af København på Grundlovsdag, kan du tage til Grundlovsfest ved DR Byen, hvor du kan synge den nye Grundlovssang i fællesskab med andre.

Hent Grundlovssangen i Højskolesangbogens app

Du kan finde tekst, melodi og noder på til den nye Grundlovssange her, eller hente det hele gratis i Højskolesangbogens app.

Flere nyheder

Hent flere