5 populære fag, du kan opleve på en højskole

Udgivet 04-03-2024

Højskolernes korte kurser er ekstremt populære og med god grund. På et 1-2 ugers kursus får du nemlig mulighed for at kaste dig ud i noget nyt eller fordybe dig i noget, du virkelig holder af. Her har vi samlet fem populære fag, du kan få på en højskole.

Højskolerne tilbyder over 200 forskellige fag, og der er der noget for enhver smag. Her får du fem fag, der hitter på højskolerne.

1. Fotografi

Er du fascineret af verden set gennem linsen? På højskolernes fotokurser lærer du alt fra grundlæggende kamerateknik og avanceret billedredigering til kunsten at fange stemninger og øjeblikke.

Du får chancen for at udforske den omkringliggende natur og udvikle både dine tekniske færdigheder og dit kreative udtryk.

Se kurser med fotografi

2. Keramik

Keramikbølgen har også ramt højskolerne, og i værkstederne kan du få inspirerende indføring i lerets kunst uanset om du er nybegynder eller øvet. Du lærer teknikker som drejning, modellering og glasering - nogle steder også raku-brænding.

Se kurser med keramik

3. Yoga

Trænger du til at finde ro og balance? Yoga på højskolen er mere end bare fysisk træning. Det er en vej til bedre selvforståelse og indre ro. Gennem asanas, åndedrætsøvelser og meditation, lærer du at forbinde krop og sind. Yoga er tilgængeligt for alle niveauer, så du kan deltage uanset tidligere erfaring.

Se kurser med yoga

4. Vandring

Elsker du naturen og fysisk aktivitet? Vandrerkurser på højskolerne byder på eventyr i det fri. Du får naturkendskab og mulighed for at udforske Danmarks smukke landskaber. Vandring er ikke bare god motion; det er en måde at koble af fra hverdagens stress og genopdage din forbindelse med naturen.

Se vandrerkurser

5. Kor

Har du en passion for sang og musik? Korkurser på højskolerne er din mulighed for at fordybe dig i musikkens verden og opleve glæden ved at synge sammen. Uanset om du er til klassisk eller moderne musik, lærer du at forbedre din vokalteknik og det at harmonere sammen.

Se korkurser

Er du blevet fristet?

Disse fem fag er blot et lille udsnit af de over 200 fag, som du kan få på en højskole. Der er noget for en hver smag, alder og niveau. 

Uanset din interesse, vil et ophold på en højskole berige dit liv med nye færdigheder, venskaber og uforglemmelige oplevelser.

Overvej et ophold på en højskole – det kunne være starten på en spændende ny rejse for dig!

Prøv vores kursus-søgning

Andre nyheder

Hent flere

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

Højskolernes nyhedsbrev er for dig, der har været på højskole, skal på højskole eller bare gerne vil vide noget om, hvad der sker i højskoleverdenen og hvad, du kan deltage i.

  • Aktuelle historier fra højskolelivet
  • Nyt om højskolekurser
  • Nyheder om Højskolesangbogen
  • Offentlige arrangementer på højskoler
  • Konkurrencer

Felter med (*) skal udfyldes