• Ny podcast med Lea Korsgaard udgivet i samarbejde med Politiken

Publiceret 06-10-2020
    Højskoleliv Fællessang Fællesskab

Zetlands chefredaktør er kæmpe fan af fællessang fra den ikoniske blå højskolesangbog. I podcasten ‘Højskolen Revisited’ fortæller hun om højskolens og fællessa..

• Mellem psykolog og tryllekunstner

Publiceret 30-09-2020
    Højskoleliv Fællesskab Dannelse

PORTRÆT Det har altid handlet om den kropslige forankring i verden gennem bevægelser. Nu danser og sanser Trine Sønderholm Larsen gennem kroppen med eleverne på..

• Sabbatårets definition ødelægger dets potentiale

Publiceret 04-06-2020
    Dannelse Højskoleliv

Kald mine år hvor jeg rejser, arbejder ufaglært, tager på højskole, laver frivilligt arbejde for andet end en 'pause' fra livet! Elisa har taget bladet for mun..

• Højskolerne gør klar til åbning i en ny virkelighed

Publiceret 27-05-2020
    Corona Højskoleliv

Snart strømmer højskoleeleverne tilbage på landets højskoler, men hvordan ser virkeligheden ud efter måneders lockdown og digital hverdag? FFD har talt med højs..

• Velkommen hjem

Publiceret 27-05-2020
    Højskoleliv Corona

Fra i dag genåbner landets højskoler. Hvis landet nogensinde var i tvivl om, at unge i 2020 har omtanke og tager medansvar for helheden. Hvis vi var i tvivl om,..

• Højskolerne ser frem til genåbning efter den 27. maj

Publiceret 21-05-2020
    Corona Højskoleliv

Højskolerne glæder sig til at kunne byde eleverne velkommen igen på en ansvarlig måde, og der bliver arbejdet på højtryk for at gøre højskolerne klar hurtigst m..

• Hvordan kan man være højskole i en coronatid?

Publiceret 07-05-2020
    Højskoleliv Corona

Hvad har højskolernes forening arbejdet for i forhold til genåbning af højskolerne og muligheder for at vende tilbage til det højskolelivet. Det har været en l..

• Virtuelle rundvisninger på højskolerne

Publiceret 28-04-2020
    Højskoleliv

Højskolerne plejer at holde Højskolernes Dag første lørdag i maj, hvor mange skoler holder åbent hus. Men Coronakrisen har sendt eleverne hjem og skolerne står..

• Jeg er kommet “hjem” til musikken i Vrå

Publiceret 02-04-2020
    Højskoleliv

Jimmy Guldbæks ungdomsdrøm om at blive musiker og underviser er gået i opfyldelse. Han er i dag musiklærer på Vrå Højskole og en del af bandet Grace James.

• Onlinechallenge: højskoleelever inviterer på hjemmebesøg i egne musikvideoer

Publiceret 31-03-2020
    Corona Højskoleliv Fællesskab

De har fundet på et video challenge på IHÅ. Når eleverne ikke kan være fysisk sammen på højskolen, besøger de i stedet virtuelt hinanden derhjemme. De har udfor..

Søg i nyheder

Nyhedsbreve

I HøjskoleNYT kan du ca. én gang om måneden læse aktuelle historier fra højskoleområdet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet