Sabbatår, studieforberedelse eller pause fra studierne

Sabbatår på en højskole giver spændende oplevelser, nye venskaber og ny viden. På højskolen kan du også forberede dig til dit fremtidige studie, og hvis du allerede går på en videregående uddannelse, men har brug for en pause fra studierne, er højskoleophold også en god mulighed.

Sabbatår på højskole

Et højskoleophold er en god idé, hvis du vil tage et sabbatår - eller dannelsesår, som vi hellere vil betegne det. Hvert år vælger mange unge mennesker at tage på højskole - en stor del i deres sabbatår. På højskolen bliver du en del af et fællesskab, får masser af nye venskaber, udvikler dig fagligt og personligt og får spændende oplevelser hver dag. De danske højskoler tilbyder mere end 250 forskellige fag, så om du er adrenalinjunkie, elsker kreative projekter eller har en digter i maven er der gode chancer for, at du finder fag, der passer dig.

Læs mere om fagene på højskolerne

Hvad er en højskole?

En højskole er en kostskole, hvor du bor og har undervisning indenfor de fag og emner, der interesserer dig. 
Der er ingen eksamen, og der kræves ingen bestemte forudsætninger. Højskolen er for alle.  

Hvad er en højskole

Rejs med højskolen

Hvis du drømmer om at rejse i dit sabbatår, er der gode muligheder for at gøre det med højskolen. I de fleste ophold indgår en studietur ud i verden, og på nogle højskoler kan du vælge en linje, der rejser ud i verden i en længere periode.

Se højskolekurser med en længere rejse.

Forberedelse til videre uddannelse

Højskolen er et godt sted at forberede sig til en uddannelse. Du kan afprøve dit talent, finde det du er god til eller dyrke dine interesser. Mange højskoler har også kurser, hvor du kan forberede dig til en optagelsesprøve til en videregående uddannelse. F.eks. Journalisthøjskolen, medieskoler, Kunst- og sceneuddannelserne, Designskolen, Politiskolen eller Forsvaret.

Se studieforberedende højskolekurser.

Pause fra studierne på højskole

Hvis du har brug for et pusterum fra studierne, kan højskolen være et godt sted at tanke ny energi, imens du er på orlov. Mange højskoler har en ordning, hvor studerende på en videregående uddannelse kan få et højskoleophold til nedsat pris. Det kaldes en pitstop-ordning.

Læs mere om pitstop-ordningen.

Find højskolekursus

Find et højskoleophold, der passer til dig. Vælg mellem 75 højskoler og over 200 fag.

Søg kurser

Find Højskole

Danmark har omkring 70 kulturministerielt godkendte folkehøjskoler rundt i landet, med vidt forskellige tilbud.

Find en højskole her