Seniorer på højskole

Seniorkurser og seniorhøjskoler er for ældre mennesker, som foretrækker at være sammen med andre i samme aldersgruppe, fx efterlønsmodtagere og folkepensionister

Seniorkurser

De fleste seniorkurser varer en eller to uger. Mange tager på seniorkursus med deres partner eller ven/veninde, men endnu flere kommer alene.

Nye input og ekskursioner

På et kursus dyrker du dine interesser i fællesskab med andre, du får nye input og udfordringer, du får hjernen op i omdrejninger eller kobler af fra dagligdagen.

Ekskursioner til egnens seværdigheder er ofte et fast indslag, så et højskolekursus er en glimrende måde at (gen)opdage Danmark på.

Se aktuelle seniorkurser

Seniorhøjskoler

Der findes særlige seniorhøjskoler, der kun udbyder senior- og familiekurser. I øjeblikket er der fire seniorhøjskoler i Danmark, nemlig Højskolen Marienlyst, Seniorhøjskolen Nørre Nissum, Rude Strand Højskole og Liselund Højskole.

Se aktuelle kurser på seniorhøjskolerne

Julekurser

Mange seniorer vælger at holde jul på højskole.

Julen hos familien - det er noget med 2-3 dage, så er det ligesom overstået. Her får du 12-14 dage, hvor der kører fuldt tema med dygtige lærere hele tiden. Det betyder noget for mig.

Inge Liljegren, kursist på et julekursus

Søg efter kurser, der starter i december

Børnebørn med på højskole

Som senior kan du nemt få dine børnebørn med på højskole. Familiekurser er særligt tilrettelagt for børn og voksne og ligger som oftest i skolernes ferier.

Se aktuelle familiekurser

Tilskud til pensionister

Der er, i sjældne tilfælde, mulighed for at få økonomisk støtte til et højskoleophold. Du skal rette henvendelse til din kommune for at finde ud af, om det er muligt.

Bestil et katalog

Vi har to typer kataloger: Et til korte kurser (1-7 uger) og et til lange højskoleophold (2-12 måneder).

Bestil et katalog

Find højskolekursus

Find et højskoleophold, der passer til dig. Vælg mellem 70 højskoler og over 200 fag.

Søg kurser