Til vejledere

Vejleder du unge i deres vej gennem uddannelsessystemet, og vil du høre mere om, hvordan et højskoleophold kan tænkes ind? På denne side har vi samlet en række links, der kan føre dig videre til al den information, du har brug for.

Til dig, der vejleder i grundskolen

Intensive læringsforløb

3 ugers intensivt læringsforløb på højskole med formål om at forberede unge uden ungdomsuddannelse til en optagelsesprøve på en ungdomsuddannelse.

Ungdomshøjskoler (16-19 år)

For unge mellem 16 – 19 år er der mulighed for at komme på ungdomshøjskole. Der findes to ungdomshøjskoler, som kan være et skridt på vej til en ungdomsuddannelse.

Højskolen som alternativ til FGU

For unge, der ikke vurderes at tilhøre målgruppen for den Forberedende Grunduddannelse (FGU) kan et højskoleophold være et alternativ

Mød Kristian, der har gået på 6 forskellige folkeskoler og været i karambolage med politi og stoffer i en meget ung alder. På højskolen fandt han sig selv og lysten til livet.

I dag er han i lærer som tømrer. Læs hans historie her:

"Pludselig gik det op for mig, hvad jeg var ved at smide væk"

Til dig, der vejleder på ungdomsuddannelser

Afklar studiedrømmene med et højskoleophold

Mange bruger højskoleopholdet til at blive afklaret omkring deres uddannelsesvej. På flere højskoler kan du også forberede dig til en specifik uddannelse eller optagelsesprøve.

Mød Nicklas, der tog på højskole for at samle erfaring, så han kunne blive optaget på sin drømmeuddannelse. I dag er han færdiguddannet pædagogisk assistent fra SOSU-skolen Læs hans historie her:

Nicklas blev optaget på drømmeuddannelsen efter en tur på højskole

Til dig, der vejleder på videregående uddannelser

En pause fra studiet

Hvis en studerende mangler ny inspiration, er presset eller har brug for en tænkepause, kan et pitstop på en højskole være en god mulighed. Mange højskoler tilbyder reduceret pris til pitstop-elever.

Mød Ellen, der tog på højskole for at få en pause fra et presset studieliv på medicinstudiet. Læs hendes historie her:

Ellen tog et pitstop fra medicinstudiet

Til dig, der arbejder med sårbare unge

Mentorordningen

Mentorordningen er for unge uden ungdomsuddannelse mellem 17½ og 25 år, der kan visiteres til et højskoleophold gennem Ungdommens Uddannelsesvejledning med henblik på en overgang til en kompetencegivende ungdomsuddannelse.

Mød Frederikke, der måtte afbryde gymnasiet som følge af en depression. Siden har hun været på højskole, og til sommer bliver hun student fra HF. Læs hendes historie her:

"Højskolen gav mig mod på livet"