Den Skandinaviske Designhøjskole

På den Skandinaviske Designhøjskole har du mulighed for at arbejde målrettet med arkitektur, mode, visuel kommunikation eller design, samtidig med du får et højskoleophold med alt, hvad det indebærer af fællesskab og oplevelser.

Om skolen

Den Skandinaviske Designhøjskole (DSDH) er for alle uanset ambitioner og forudsætninger. Har du planer om at søge ind på en videregående uddannelse indenfor vores fire linjer: Arkitektur & Byrum, Mode & Tekstil, Visuel Kommunikation & Grafisk Design og Møbel, Rum & Produktdesign kan et ophold hos os være springbrættet til at komme videre. Du kan også bruge et ophold på DSDH til at blive afklaret om, det er indenfor vores fire linjer, du vil uddanne dig. Vi har også elever, der vælger at tage på DSDH, fordi de vil kombinere et halvt eller helt år på højskole med fordybelse i én af vores linjer, inden de skal videre inden for noget helt andet.

I foråret er det mulighed at få vejledning til optagelsesprøverne til design-, arkitektur-, medie- og journalistskoler og kunstakademier i ind- og udlandet. Vejledningen er både fra underviserne på højskolen og tidligere elever, som studerer på de forskellige skoler. Elever på efterårssemesteret bliver inviteret til portfolio review på Den Skandinaviske Designhøjskole i foråret..

Vores kernefag

Arkitektur
Forberedelse til Kunst/kreative uddannelser
Grafisk design
Keramik. Raku
Mode
Møbeldesign
Produktdesign
Syning
Tekstildesign

Fag og emner

Vi har fire linjefag - Mode & Tekstil, Visuel Kommunikation & Grafisk Design, Møbel, Rum & Produktdesign og Arkitektur & Byrum - på Den Skandinaviske Designhøjskole

Når du tilmelder dig, vælger du hvilken af de fire linjer, du vil fordybe dig i løbet af dit højskole ophold.

Du kan læse mere om de fire linjer her:

Møbel, Rum & Produktdesign

Visuel Kommunikation & Grafisk Design

Arkitektur & Byrum

Mode & Tekstil

Den største del af din tid på højskolen kommer til at foregå på linjefaget, men du får også mulighed for at prøve andre fag. I valgfagsugerne vælger du mellem en række forskellige fag fx keramik, tegning, magasin design, kor, foto, collage, musikvideo, dans, bronzestøbning, teater, illustration.

Alle elever har eget arbejdsbord på linjefagets værksted. Værksteder og faciliteter er åbent hele døgnet. Det er ikke udsædvanligt, at der sidder elever til langt ud på natten for at blive færdige til næste dags præsentation og udstilling. Alle elever kan bruge alle skolens værksteder og faciliteter. På Den Skandinaviske Designhøjskole har vi: Træværksted, sprayrum, skæreværksted til skum og pap, keramikværksted, fagbiblioteker, folieskærer, serigrafi, syværksted, fotoatelier, linoliumstryk, mac-værksted og musiklokale.

Vi holder til i en smukt renoveret proprietærgård fra 1889 , som skaber nogle helt unikke rammer for det, der også er højskole; det sociale på dækket, festerne i den gamle røde lade, udstillinger i vinkælderen, skøjte- og sejlture omkring den fredede voldgrav.

Hverdagen på DSDH

Linjefagene, fordybelsen, det sociale og fællesskabet er til sammen det, der skaber et højskoleophold. Vi bor og arbejder sammen, derfor hjælper vi også hinanden med alle de praktiske opgaver som rengøring, madlavning og oprydning.

• Dsdh 1
  • Dsdh 2