Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Den Skandinaviske Designhøjskole

På den Skandinaviske Designhøjskole har du mulighed for at arbejde målrettet med arkitektur, mode, visuel kommunikation og design, samtidig med du får et højskoleophold med alt, hvad det indebærer af fællesskab og oplevelser.

Om skolen

Den Skandinaviske Designhøjskole (DSDH) er for alle uanset ambitioner og forudsætninger. Har du planer om at søge ind på en videregående uddannelse indenfor vores fire linjer: Arkitektur & Bydesign, Mode & Tekstil, Visuel Kommunikation & Grafisk Design og Møbel, Rum & Produktdesign kan et ophold hos os være springbrættet til at komme videre. Du kan også bruge et ophold på DSDH til at blive afklaret om, det er indenfor vores fire linjer, du vil uddanne dig. Vi har også elever, der vælger at tage på DSDH, fordi de vil kombinere et halvt eller helt år på højskole med fordybelse i én af vores linjer, inden de skal videre inden for noget helt andet.

I foråret er det mulighed at få vejledning til optagelsesprøverne til design-, arkitektur-, medie- og journalistskoler og kunstakademier i ind- og udlandet. Vejledningen er både fra underviserne på højskolen og tidligere elever, som studerer på de forskellige skoler. Elever på efterårssemesteret bliver inviteret til portfolio review på Den Skandinaviske Designhøjskole i foråret.

 

 

 


Vores kernefag

Arkitektur
Design
Fotografi
Grafisk design
Keramik og Raku
Mode
Møbeldesign
Produktdesign
Syning
Tekstildesign

Fag og emner

Vi har fire linjefag på Den Skandinaviske Designhøjskole: Mode & Tekstil, Visuel Kommunikation & Grafisk Design, Møbel, Rum & Produktdesign og Arkitektur & Byrum.

Når du tilmelder dig, vælger du hvilken af de fire linjer, du vil fordybe dig i løbet af dit højskole ophold. I efteråret er det muligt at vælge op til to linjer. 

Du kan læse mere om de fire linjer her:

Møbel, Rum & Produktdesign

Visuel Kommunikation & Grafisk Design

Arkitektur & Bydesign

Mode & Tekstil

Den største del af din tid på højskolen kommer til at foregå på linjefaget, men du får også mulighed for at prøve andre fag. I valgfagsugerne vælger du mellem en række forskellige fag fx keramik, tegning, magasin design, kor, foto, collage, musikvideo, dans, bronzestøbning, teater, illustration. 

 

Værkstedet på Arkitektur & Bydesign


Praktiske informationer

 

Alle elever har eget arbejdsbord på linjefagets værksted. Værksteder og faciliteter er åbent hele døgnet. Det er ikke udsædvanligt, at der sidder elever til langt ud på natten for at blive færdige til næste dags præsentation og udstilling. Alle elever kan bruge alle skolens værksteder og faciliteter. På Den Skandinaviske Designhøjskole har vi: Træværksted, sprayrum, skæreværksted til skum og pap, keramikværksted, fagbiblioteker, folieskærer, serigrafi, syværksted, fotoatelier, linoliumstryk, mac-værksted og musiklokale.

Vi holder til i en smukt renoveret proprietærgård fra 1889 , som skaber nogle helt unikke rammer for det, der også er højskole; det sociale på dækket, festerne i den gamle røde lade, udstillinger i vinkælderen, skøjte- og sejlture omkring den fredede voldgrav.

Hverdagen på DSDH

Linjefagene, fordybelsen, det sociale og fællesskabet er til sammen det, der skaber et højskoleophold. Vi bor og arbejder sammen, derfor hjælper vi også hinanden med alle de praktiske opgaver som rengøring, madlavning og oprydning.

Du er altid velkomme til at besøge os - ring eller skriv på +45 8644 8044
info@designhojskolen.dk

Vi vil gerne have besøg (Foto fra en tværfagsuge)


Skoletype

Fagspecialiseret højskole

Priser

 

Undervisning, kost og opholde i dobbeltværelse er kr. 1.950 og kr. 2.200 kr for enkeltværelse eller dobbeltværelse med bad.

Mere om priser her:

 

Information om elevpladser

Elevpladser: 83

Vi har plads til 83 elever på Den Skandinaviske Designhøjskole.

Rejser

Alle tager på på studietur en uge i foråret og i efteråret. På studieturene besøger vi tegnestuer, bureauer, designfirmaer, som vi kun har mulighed for, fordi vi kommer fra en designskole, og underviserne har et stort internationalt fagligt netværk.

Fra studio visit hos illustrator og kunstner Tina Berning - studieturen F2019

Kost

 

Vi har et køkken, der serverer krydrede fusionsretter, fantasifuld vegetarmad og danske klassikere. Vi tager naturligvis hensyn til behov for lægeordinerede diæter.

Køkkenet er åbent, også når køkkenpersonalet er gået hjem.

Konference- og udlejningsfaciliteter

Vi lejer lokaler ud til konferencer, møder og andre events med deltager antal mellem 15 og 150 personer. Ring og hør nærmere.

Handicapfaciliteter

DSDH holder til i en proprietærgård fra 1889, hvilket beklageligvis betyder, at vores handicapfaciliteter er mangelfulde.

Undervisningssamarbejde

På Den Skandinaviske Designhøjskole afholder vi jævnligt workshops for design- og billedkunsthold fra gymnasier rundt om i landet. Workshoppen kan foregå hos os på højskolen, eller vi kan komme ud på jeres skole.

Vi tilbyder undervisning i følgende fag:

  • Grafisk Design
  • Arkitektur
  • Mode & Tekstil

 

Kontakt højskolen

Den Skandinaviske Designhøjskole
Brusgårdsvej 25
8960 Randers SØ

Telefon: 86 44 80 44
info@designhojskolen.dk
Forstander: Merete Østergaard