Rønde Højskole

Rønde Højskole er en højskole med studieforberedende linjer og masser af andre spændende fag, rejser, oplevelser og fællesskab for livet. Skræddersy dit højskoleophold og bliv klogere, gladere og mere inspireret

Studieforberedende folkehøjskole

På Rønde Højskole driver vi højskole for at skabe et fællesskab samtidig med, at vi giver dig kvalificeret faglig udfordring. Efter et ophold på Rønde Højskole ved du, hvordan du opbygger ikke bare venskaber, men venskaber for livet, og det er en god egenskab, når du starter et nyt liv som studerende. Beliggende i naturskønne omgivelser på kanten af Mols Bjerge, ved Kalø Vig og 1/2 times kørsel fra Århus har vi de bedste forudsætninger for at give dig uforglemmelige oplevelser.

Se linjer og fag på vores lange kurser nedenfor.

Sommerhøjskole og Korte Kurser 2020

Vi har samlet en spændende buket af gode oplevelser. Kom og mød vore engagerede medarbejdere og bliv en del af den gode stemning. Vi synger og griner, lytter og lærer, taler og bevæger os. Oplev hyggen, maden, det gode fællesskab og den smittende latter og livsglæde. Det hele sker i noget af Danmarks smukkeste natur. Bag vore kurser står skolens medarbejdere, som brænder for det, de laver. Alt forberedes og gennemføres med engagement og omsorg for dine oplevelser.

Sommerkurserne 2020 kan ses her.

Vores kernefag

Forberedelse til Journalisthøjskole og andre medieskoler
Forberedelse til Sundheds-/sygeplejeuddannelser
Forberedelse til Økonomi/samfundsuddannelser
Journalistik
Forberedelse til Pædagoguddannelser
Psykologi
Idræt og sport
Outdoor
Robotteknologi

Fag og emner

Studieforberedende Linjer

• Sygepleje & medicin - forbered dig til uddannelser som fx. medicin, jordemoder, sygeplejerske m. fl.
  • Psykologi & pædagogik - for dig, der interesserer dig for mennesker og overvejer at uddanne dig og arbejde indenfor området.
  • Journalistik, kommunikation & medier - forberedelse til optagelsesprøven på Journalistuddannelsen.
  • Science & technology - et arbejdende laboratorium, hvor du får erfaring med anvendt naturvidenskab og ingeniørkunst.
  • Business & Economics - for dig, der er optaget af staters, virksomheders og organisationers aktiviteter i en globaliseret verden

Almene Linjer

Valgfag

Ved siden af linjefagene kan du bl.a. også vælge international politik, tekstil/design, keramik, musik, idræt, konflikthåndtering, kultur, etik, religion, programmering, psykologi, biokemi, guitar, band, løb m.fl.

• Højskolen har en smuk beliggenhed ved både skov og strand.
  • Kontorets åbningstider er mandag til torsdag fra kl. 8.30 til 15.30 og fredag fra 8.30 til 15.00.
  • Lange ophold (18-25 uger) koster 1.500 kr. pr uge.
  • Ugekurser fra 2700 kr.
  • Tillæg for eneværelse.
  • Bad og toilet på værelserne på de lange kurser. Ligger sydvendt og med altan eller terrasse.
  • På korte kurser tilbyder vi flere kategorier af værelser.
  • Trådløs netværk på hele skolen.
  • Rygning ikke tilladt indendørs.
  • Bestil brochure
  • Aftal rundvisning.
  • Tilmeldingsblanket.

Vores aktuelle kurser

Korte kurser

Mellemlange, 2. januar - 29. januar, 4 uger
Emnekurser, 26. juni - 2. juli, 1 uge

Lange kurser

Skoletype

Bred almen højskole

Læs om økonomi og kursusstarter på de lange kurser

Læs om priser og praktiske oplysninger om de korte kurser

Information om elevpladser

Elevpladser: 100

Rejser

Vores studierejser:

Handicapfaciliteter

Teleslynge.

Undervisningssamarbejde

Rønde Højskole tilbyder jer særligt tilrettelagte undervisningsforløb indenfor fysiologi, anatomi, sundhed og medicin. Vi lægger op til, at der både bliver tid til at lytte, tale og bruge hænderne. Vi tilbyder forløb og ekspertise indenfor bl.a.

• Fysiologi og anatomi
  • Tests af forskellige kropslige parametre
  • Sundhed, diskussion og viden
  • Træningslære, fysiologisk sundhed vs./og mental sundhed