Gram Højskole

Velkommen til Danmarks nyeste højskole. Vi har linjefag om Mad, Jord, Samfund, Litteratur og Videnskab samt mere end 30 valgfag, som alle gør dig klogere og mere i tvivl end før – men på et højere niveau. Vi er et ungt, men erfarent hold af højskolefolk, der bygger højskole på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Om skolen

Vi er en helt ny, almen højskole med store ambitioner og store armbevægelser. Vi er forelskede i højskolen, dens stærke fællesskab og hjemlighed – og vi vil gøre dig ligeså forelsket.

Hos os kan du vælge mellem 5 linjefag samt mere end 30 valgfag om alt mellem himmel og jord (bogstaveligt talt).

VORES FACILITETER

Udover vores fag kan du bruge vores faciliteter døgnet rundt. Vi har en stor idrætshal med klatrevæg, et nyt fitnesslokale, kajakker og en stor sø + å rundt om hjørnet, vi har vores eget mikrobryggeri, musiklokale, lydstudie og alt muligt andet.

BESØG OS

Vi bor i et smukt, kæmpestort, tidligere sygehus midt i Sønderjylland, som vi meget gerne vil vise dig. Forstanderen eller én af lærerne giver dig en rundvisning og fortæller om fag og faciliteter - kontakt os her.

Vi bygger vores højskole på, at tvivl, viden, kritisk sans og optimisme er vejen frem. For os er højskole fællesskab, det er faglighed, det er samtaler, inspiration, fordybelse, platte vittigheder, baren lørdag aften, højskole er tårer i øjenkrogen, nye muligheder og dybt vand. Højskole er venskaber resten af livet. Højskole er kærlighed. Højskolen er hjem.

Vores kernefag

Astronomi
Bæredygtighed og økologi
Naturvidenskab
Demokrati
Iværksætter
Samfund
Madlavning

Fag og emner

Mad & Mennesker - for dig, der i forvejen elsker at lave mad, sluger madlavningsprogrammer og anmeldelser – og for dig, der er nysgerrig på kulturer og gerne vil diskutere vores samfund med madbriller på.

Jord med vilje - faget om klima, natur, landbrug og iværksætteri i nært samarbejde med Gram Slot, Danmarks største økologiske landbrug. Du møder både klimaforskere, arbejder i køkkenhaven og mærker landbruget.

Universet, livet og alting - for dig, som følger med, når NASA lander endnu en dims på Mars; for dig, der er fascineret af det uendelige univers. Og for dig, der elsker fortællingen og eventyret i naturvidenskaben.

Litteratur - et fag om vores mest basale redskab, nemlig sproget. Her bliver man i alt enkelhed bedre til at læse og skrive. Vi skal blive bedre til at tale om det, vi læser, og på den måde få et klart sprog for det.

Det Grænseløse Samfund - et fag med diskussion, refleksion og højt til loftet. Grænser er både fysisk pigtråd og symbolske barrierer. Grænser er et af de mest spændende emner at udforske for at forstå det moderne samfund.

Vær med til at starte en rejse!

I august 2021 åbner Gram Højskole dørene for de første elever. Vær med til at skabe skolen!

Vores mål er at tilbyde vores elever det bedste, højskoleverdenen har at tilbyde. Vi vil præsentere de bedste undervisere, de mest inspirerende fag, det bedste køkken og de bedste faciliteter vi overhovedet kan. Det betyder ikke, at vi har alting (vi drømmer stadig om den der skilift i baghaven), men det betyder, at vi gør det ordentligt med de ting, vi har. Det betyder heller ikke, at alle vores fag, udflugter og fester er tunge og alvorlige – tværtimod! Det betyder bare, at når vi tilbyder noget, ja, så mener vi det! Sgu’! Og at vores fester holder.

Dit værelse

Du bliver indlogeret på enkelt- eller dobbeltværelser. Alle vores værelser er store, lyse og nyrenoverede, og mange af dem er indrettet som små to-værelses lejligheder.

Skoletype

Bred almen højskole

Priser

Samlet pris på vores ophold er mellem 24.500,- og 42.550,- afhængigt af tidspunkt og varighed. Tillæg for eneværelse samt tillæg for studietur (afventer coronasituationen).

Information om elevpladser

Elevpladser: 114

Alle vores værelser bliver moderniseret i foråret 2021.

Rejser

Vi planlægger en rejse med hvert linjefag på hvert elevhold, men grundet coronasituationen er rejsemålene pt. ukendte.

Kost

Vi har ét af Danmarks mest ambitiøse højskolekøkkener. Altid mulighed for vegetarisk kost. Vi tager hensyn til allergier etc.

Læs mere om vores køkken.

Konference- og udlejningsfaciliteter

Højskole for erhvervslivet

Skolen kan lejes af foreninger etc., men ikke til private fester.

Handicapfaciliteter

Kørestolsrampe, elevator, værelser i stueplan.

Kontakt højskolen

Gram Højskole