Gram Højskole

Gram Højskole er en ny almen højskole. Hos os er fordybelse og nysgerrighed nøgleord. Vi elsker at undersøge og udforske ordene, naturen, mennesket, kunsten og kreativiteten sammen med vores elever og kursister. Kom til Gram Højskole - det vil du ikke fortryde.

Om skolen

Vi bor i et  tidligere sygehus midt i Sønderjylland. Vi er rundet af Grundtvig og byen Gram og bygger vores højskole på det lokale liv og værdier i Gram.

Vi har linjefag om Ordkraft, Naturkraft og Keramik; og en række valgfag at vælge i mellem, som alle gør dig klogere.

FACILITETER

Udover vores fag står skolens faciliteter til din rådighed. Vi har en stor idrætshal, et nyt fitnesslokale, kajakker, shelter, krea-lokale, keramiklokale og en stor sø + å rundt om hjørnet og alt muligt andet.

BESØG OS

Vi vil meget gerne vise dig rundt på højskolen og vise dig værelser, spisesal, idrætshal og alt det andet her.

 


Vores kernefag

Bæredygtighed og økologi
Naturen
Gastronomi
Keramik og Raku
Kunst
Litteratur
Madlavning
Musik
Outdoor
Samfund

Fag og emner

ORDKRAFT

Vi skal vi læse, lytte og lege med ord i alle afskygninger og på mange måder.

Vi skal selvfølgelig arbejde med bøger og noveller. Men vi skal også opleve rap og poetry slam. Vi skal nørde podcast og dubbing. Vi skal mærke ordet i kroppen og stemmen. Og vi skal se på ordet i debatten.

Vi har et helt unikt samarbejde med Gyldendal, og vi får derfor besøg af  forfattere og fagredaktører, der holder skriveværksted med os og tager os med helt ind i maskinrummet.

NATURKRAFT

Her kommer vi hele vejen rundt om jord, mad og meninger, med udgangspunkt i køkkenet og naturen. Vi bruger hovedet såvel som hænderne, når vi stiller skarpt på snakke om biodiversitet og økologi, mens vi sanker, dyrker køkkenhave og har gryderne i kog i køkkenet.

I køkkenet kommer vi igennem en lang række forskellige smage, tilberedninger og teknikker, så vi har alle muligheder for at slippe kreativiteten løs og arbejde frit i køkkenet.

KERAMIK

Keramik er et univers, hvor vi får formgivning og farver til at smelte sammen. Vi arbejder med at skabe brugsgenstande der kræver præcision, skarphed og brugervenlighed – men vi arbejder i ligeså høj grad med det kunstneriske udtryk, der gemmer sig i leret.


Praktiske informationer

Faciliteter

Vi har masser af skønne faciliteter. Fitnesscenter, elevkøkkener, keramiklokale, krealokale, musiklokale, multihal, skøn natur lige uden for døren og meget mere. Alt dette er tilgængeligt for dig i fritiden, så der er rig mulighed for at du kan udfolde dig med lige det du ønsker.

Dit værelse

Du bliver indkvarteret på dobbeltværelse, men kan også ønske eneværelse. Hos os er alle værelserne store og lyse og de fleste af dem er lige blevet moderniserede.

Byen

Gram er en skøn lille by i Sønderjylland. Vi har et slot i baghaven, en fed genbrug, to dagligvarerbutikker, pizzaria, friluftsbad, fritidscenter med blandt andet padelhal og meget mere.

Skoletype

Bred almen højskole

Priser

Samlet pris på vores ophold er mellem 23.400,- og 29.900,- afhængigt af tidspunkt og varighed. Tillæg for eneværelse samt tillæg for studietur.

Information om elevpladser

Elevpladser: 114

Alle vores værelser blev moderniseret i foråret 2021.

 

Rejser

Vi planlægger en studietur hver semester. Vi prioriterer en rejse i og omkring Danmark med fokus på højskolens værdier inden for natur, kunst, bæredygtighed og formidling.

Kost

Altid mulighed for vegetarisk kost. Vi tager hensyn til allergier etc.

Konference- og udlejningsfaciliteter

 

Skolen kan lejes af foreninger etc., men ikke til private fester.

Handicapfaciliteter

Kørestolsrampe, mulighed for værelser i stueplan.

Undervisningssamarbejde

Samarbejde med Gram Slot 

Slottet lægger landbrugsjord til den store køkkenhave, som vores elever kan så, plante, høste og eksperimentere i. Slottet stiller sit landbrug til rådighed, så eleverne kan komme ud i staldene og markerne og ned i mulden.

Samarbejde med Gyldendal

Gram Højskole tiltrækker spændende forfattere for at komme med helt ind i maskinrummet i bøgernes og historiernes verden.

SyningKor! Syng dig gladFra græs til grøntsagshaveDen store sønderjyske bagedyst – bag og spis dig gennem et unikt stykke sønderjysk historie Akvarel- og tegnekursusLitteratur og økonomiTekstiler - for ånd og håndPilefletPlantetrykPlantetryk Keramik - lær at drejeBridge og HøjskoleGolf og HøjskoleVandrekursus – Gå dig til indsigt og udsigt. Camino Frøs HerredFriluftslivFluefiskeri med tørflue og nymfe efter bækørred og stalling, mens majfluerne klækker.TangoMaleriets farveforvandlingerLitteratur og skrivekursusLæs løsMaleriets store strækTæt på naturenSenior Wellness og MotionSønderjyllands mad og naturKeramik - lær at drejeSmagen af SønderjyllandPinhole fotografiGrønlandske sytradtioner - Kunst af skind og hudTekstile landskaberKurvehåndværk - Barkflet, løbbinding og nålebinding"Naturen Kalder" - Musik, Natur og MindfulnessKeramik og RakuTegning og portrætmaleriGrafiske udtrykDød-spændende - Døden som inspiration til glæde og livLæder - for hånd og åndYoga - KundaliniRytmisk sommerkor på Gram HøjskoleSæt grænserFamiliekursus (børn fra 6 år)Sangskrivning og historiefortællingMusikalske fortlkningerRoots! - oprindelig musikSyning - fra ide til færdigt produktStrik, Syng og SnakHistorie og Kunst med ArbejderbevægelsenVærkets foranderlig - Musik og LitteraturFilm dit livBridge og HøjskoleAkvarel- og tegnekursus Festdanser - her lærer du det heleKeramik - lær at drejeMed tørflue og vådflue efter laks og ørred i Gram å ved Gram SlotLivskraft - en vej til mental sundhedBæredygtighed for dig og migKunst i en grænseegn - Nordslesvig Grundtvig, Gram og Genop-dannelseSønderjyllands historieJuleknas og Advent i SlotsbyenLivshistorier - Skriv dit livStrik, snak og syngBæredygtighed for dig og migDen store sønderjyske bagedyst – bag og spis dig gennem et unikt stykke sønderjysk historie Akvarel- og tegnekursus - nybegyndere og letøvedeLivskraft - en vej til mental sundhed3 måneders frihed til at fordybe dig i bæredygtige kunst- og håndværktraditioner + et hav af valgfag4 måneders frihed til at fordybe dig i bæredygtige håndværk- og kunsttraditioner + et hav af valgfag3 måneders frihed til at fordybe dig i bæredygtige kunst- og håndværktraditioner + et hav af valgfag

Kontakt højskolen

Gram Højskole
Slotsvej 19
6510 Gram

Telefon: +45 2932 4557
info@gramhojskole.dk
Forstander: Gert Møller Jensen