Gram Højskole

Gram Højskole er en ny almen højskole. Hos os er fordybelse og nysgerrighed nøgleord. Vi elsker at undersøge og udforske ordene, naturen, mennesket, kunsten og kreativiteten sammen med vores elever og kursister. Kom til Gram Højskole - det vil du ikke fortryde.

Om skolen

Vi bor i et  tidligere sygehus midt i Sønderjylland. Vi er rundet af Grundtvig og byen Gram og bygger vores højskole på det lokale liv og værdier i Gram.

Vi har linjefag om Ordkraft, Naturkraft og Keramik; og en række valgfag at vælge i mellem, som alle gør dig klogere.

FACILITETER

Udover vores fag står skolens faciliteter til din rådighed. Vi har en stor idrætshal, et nyt fitnesslokale, kajakker, shelter, krea-lokale, keramiklokale og en stor sø + å rundt om hjørnet og alt muligt andet.

BESØG OS

Vi vil meget gerne vise dig rundt på højskolen og vise dig værelser, spisesal, idrætshal og alt det andet her.

Vores kernefag

Antropologi
Iværksætter
Samfund
Bæredygtighed og økologi
Gastronomi
Keramik og Raku
Madlavning
Outdoor

Fag og emner

ORDKRAFT

Vi skal vi læse, lytte og lege med ord i alle afskygninger og på mange måder.

Vi skal selvfølgelig arbejde med bøger og noveller. Men vi skal også opleve rap og poetry slam. Vi skal nørde podcast og dubbing. Vi skal mærke ordet i kroppen og stemmen. Og vi skal se på ordet i debatten.

Vi har et helt unikt samarbejde med Gyldendal, og vi får derfor besøg af  forfattere og fagredaktører, der holder skriveværksted med os og tager os med helt ind i maskinrummet.

NATURKRAFT

Her kommer vi hele vejen rundt om jord, mad og meninger, med udgangspunkt i køkkenet og naturen. Vi bruger hovedet såvel som hænderne, når vi stiller skarpt på snakke om biodiversitet og økologi, mens vi sanker, dyrker køkkenhave og har gryderne i kog i køkkenet.

I køkkenet kommer vi igennem en lang række forskellige smage, tilberedninger og teknikker, så vi har alle muligheder for at slippe kreativiteten løs og arbejde frit i køkkenet.

KERAMIK

Keramik er et univers, hvor vi får formgivning og farver til at smelte sammen. Vi arbejder med at skabe brugsgenstande der kræver præcision, skarphed og brugervenlighed – men vi arbejder i ligeså høj grad med det kunstneriske udtryk, der gemmer sig i leret.

Faciliteter

Vi har masser af skønne faciliteter. Fitnesscenter, elevkøkkener, keramiklokale, krealokale, musiklokale, multihal, skøn natur lige uden for døren og meget mere. Alt dette er tilgængeligt for dig i fritiden, så der er rig mulighed for at du kan udfolde dig med lige det du ønsker.

Dit værelse

Du bliver indkvarteret på dobbeltværelse, men kan også ønske eneværelse. Hos os er alle værelserne store og lyse og de fleste af dem er lige blevet moderniserede.

Byen

Gram er en skøn lille by i Sønderjylland. Vi har et slot i baghaven, en fed genbrug, to dagligvarerbutikker, pizzaria, friluftsbad, fritidscenter med blandt andet padelhal og meget mere.

Vores aktuelle kurser

Korte kurser

Emnekurser, 29. januar - 4. februar, 1 uge
Emnekurser, 19. februar - 25. februar, 1 uge
Emnekurser, 12. marts - 18. marts, 1 uge

Lange kurser

Skoletype

Bred almen højskole

Priser

Samlet pris på vores ophold er mellem 23.400,- og 29.900,- afhængigt af tidspunkt og varighed. Tillæg for eneværelse samt tillæg for studietur.

Information om elevpladser

Elevpladser: 114

Alle vores værelser blev moderniseret i foråret 2021.

Rejser

Vi planlægger en studietur hver semester. Vi prioriterer en rejse i og omkring Danmark med fokus på højskolens værdier inden for natur, kunst, bæredygtighed og formidling.

Kost

Altid mulighed for vegetarisk kost. Vi tager hensyn til allergier etc.

Konference- og udlejningsfaciliteter

Skolen kan lejes af foreninger etc., men ikke til private fester.

Handicapfaciliteter

Kørestolsrampe, mulighed for værelser i stueplan.

Undervisningssamarbejde

Samarbejde med Gram Slot

Slottet lægger landbrugsjord til den store køkkenhave, som vores elever kan så, plante, høste og eksperimentere i. Slottet stiller sit landbrug til rådighed, så eleverne kan komme ud i staldene og markerne og ned i mulden.

Samarbejde med Gyldendal

Gram Højskole tiltrækker spændende forfattere for at komme med helt ind i maskinrummet i bøgernes og historiernes verden.

Advent i Slotsbyen - Velkommen til et stemningsfuldt advent-kursus på Gram HøjskoleLivshistorier - Skriv dit livStrik, snak og syngBæredygtighed for dig og migDen store sønderjyske bagedyst – bag og spis dig gennem et unikt stykke sønderjysk historie Akvarel- og tegnekursus - nybegyndere og letøvede Livskraft - en vej til mental sundhedKeramik - lær at dreje (for nybegyndere)Bridge og HøjskoleVandrekursus – Gå dig til indsigt og udsigt. Camino Frøs HerredFluefiskeri med tørflue og nymfe efter bækørred og stalling, mens majfluerne klækker.Tæt på naturenSmagen af Sønderjylland"Naturen Kalder" - Musik, Natur og MindfulnessKeramik og RakuRytmisk sommerkor på Gram HøjskoleFamiliekursus (børn fra 6 år)Musik med RødderHistorie og Kunst med ArbejderbevægelsenBridge og HøjskoleAkvarel- og tegnekursus - nybegyndere og letøvedeFestdanser - her lærer du det heleKeramik - lær at dreje (for letøvede) Med tørflue og vådflue efter laks og ørred i Gram å ved Gram SlotLivskraft - en vej til mental sundhedBæredygtighed for dig og migKunst i en grænseegn - Nordslesvig Grundtvig, Gram og Genop-dannelseSønderjyllands historieJuleknas og Advent i SlotsbyenLivshistorier - Skriv dit livStrik, snak og syngBæredygtighed for dig og migDen store sønderjyske bagedyst – bag og spis dig gennem et unikt stykke sønderjysk historie Akvarel- og tegnekursus - nybegyndere og letøvedeLivskraft - en vej til mental sundhedEfteråret 23: Keramik - Naturkraft + valgfagEfteråret 23: Keramik - Naturkraft + valgfagForår 23: Keramik - Naturkraft + valgfagForår 23: Keramik - Naturkraft + valgfag

Kontakt højskolen

Gram Højskole