Højskolerne kan måske åbne 15. marts

Udgivet 24-02-2021

Regeringen, SF, De Radikale og Enhedslisten er i dag blevet enige om en mindre genåbning af samfundet. Aftalen indebærer, at det skal undersøges, om højskoler kan få lov at åbne fra den 15. marts. Bornholms Højskole åbner dog allerede den 1. marts.

Måske kan højskolerne genåbne snart

Landets højskoler har været lukket siden december sidste år, og kommende højskoleelever har måttet væbne sig med tålmodighed. Men nu lakker ventetiden måske mod enden.

Regeringen og dens støttepartier er i dag blevet enige om, at undersøge om højskoler og efterskoler vil kunne åbne fra midten af marts. Genåbningen af højskolerne forudsætter dog, at der indføres yderligere smitteforbyggende foranstaltninger, og at det generelle smitteniveau tillader det.

”At der ses på muligheden for, at efterskoler og højskoler med yderligere smitteforebyggende foranstaltninger kan åbnes i hele landet 15. marts 2021, hvis smitteudviklingen tillader det.”

- Fra aftaleteksten.

Bornholm skal ikke vente længere

Aftalen indebærer også at grundskoler og øvrige uddannelser på Bornholm kan genåbnes. Bornholms Højskole vil derfor få mulighed for at byde nye elever velkommen på skolen allerede fra på mandag.

Åbningen på Bornholm sker dog med en kraftig appel til borgerne om lade sig teste mindst en gang om ugen, mens lærere, elever og studerende anbefales at lade sig teste mindst to gange ugentligt. Derudover vil det være et krav at kunne fremvise en negativ test for at kunne rejse til og fra øen.

Læs også: Norske højskoler undtaget fra nedlukning - her leves ungdomslivet i ly fra pandemien