Se alle højskolers korte kurser for 2024 her

Udgivet 18-10-2023

Nogle uger husker man bedre end andre. En uge på højskole giver ny energi, nye fællesskaber og inspiration til livet. Vil du en uge på højskole i løbet af 2024, kan du vælge mellem højskolernes mange tilbud, som nu er klar på vores hjemmeside. Søg dig frem til det kursus, der passer bedst til dig og evt. din familie.

Vores kurser er delt ind i emnekurser, familiekurser, seniorkurser, rejsekurser og mellemlange kurser. Brug nedenstående link eller søg på emne, dato, indhold eller geografi, så du finder det kursus, der passer bedste til dig.

Vil du hellere bladre dig igennem vores tilbud, så bestil vores trykte katalog.

Læs og/eller bestil højskolernes kataloger for 2024

Se alle korte højskolekurser

Læs hvad forstanderne siger om de korte kurser

Se alle emnekurser her

Oplev en uge, hvor du får mulighed for at fordybe dig i netop din interesse. Brug højskolens faciliteter og bliv inspireret af de dygtige undervisere og dine medkursister.  Vælg mellem sang, musik, keramik, tegning, havkajak, hækling, vandring og meget mere. På emnekurserne møder du voksne i alle aldre og får rig mulighed for at udvide dit netværk.

 

Familiekurser

Familiekurser er kurser for børn og voksne, der hænger sammen i alle tænkelige familiesammensætninger. Det er fx blevet populært for bedsteforældre at tage på højskole med deres børnebørn. Andre får en oplevelse tre generationer sammen. Der er selvfølgelig også enlige voksne med børn og traditionelle kernefamilier.

Se alle seniorkurser

På vores seniorkurser mødes mennesker med forskellig uddannelsesmæssig og social baggrund. Fælles er interessen for kursets emne, nye oplevelser og lysten til at bruge en uge sammen med andre. Nogle tager af sted på seniorkursus med deres partner eller ven/veninde, men endnu flere kommer alene. På kurset bliver alle en del af fællesskabet, og mange får udvidet sit netværk gennem et seniorkursus.

Se alle rejsekurser

Højskolernes rejsekurser er for folk i alle aldre og med forskellig uddannelsesmæssig og social baggrund. Nogle tager af sted med en partner eller en ven, og rigtigt mange rejser alene. På højskolerejsen bliver alle en del af fællesskabet og den fælles rejseoplevelse. På et rejsekursus bliver du  klædt fagligt, historisk og kulturelt på til rejsen. Samtidigt oplever du verden sammen med andre. På et rejsekursus vil du møde engagerede og fagligt dygtige lærere, som også har stor erfaring med at være rejseledere. Nogle kurser vil bringe dig til fjerne destinationer og have karakter af rundrejser, mens andre går i dybden med et sted i vores nærområde. De praktiske detaljer er tilrettelagt af højskolen - du skal bare nyde rejsen og fællesskabet.

Se alle mellemlange kuser

Vores mellemlange kurser varer mellem 4 og 7 uger. Her kommer voksne med forskellig uddannelsesmæssig og social baggrund, som måske i en periode mellem job, uddannelser eller oplever ændring i familien eller andre ting, som giver mulighed for et afbræk i livet. De mellemlange kurser giver ny inspiration, nye faglige udfordringer og muligheden for at udvide sit netværk i rolige faste rammer. Nogle af kurserne er selvstændige forløb, hvor alle på skolen deltager i netop det kursus. Andre kurser ligger parallelt med højskolens lange kurser, og du deltager typisk i fag sammen med de unge, der følger et langt kursus.

Find link til alle korte og mellemlange kurser her

Højskolerne har et bredt udvalg af korte og mellemlange kurser. Alle kurser for 2024 er nu offentliggjort på hjemmesiden. Læs mere om, hvad du kan forvente at opleve på vores korte kurser her. 

Vil du hellere bladre dig igennem vores tilbud, så bestil vores trykte katalog.

Bestil kataloget med korte kurser her

Andre nyheder

Hent flere

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

Højskolernes nyhedsbrev er for dig, der har været på højskole, skal på højskole eller bare gerne vil vide noget om, hvad der sker i højskoleverdenen og hvad, du kan deltage i.

  • Aktuelle historier fra højskolelivet
  • Nyt om højskolekurser
  • Nyheder om Højskolesangbogen
  • Offentlige arrangementer på højskoler
  • Konkurrencer

Felter med (*) skal udfyldes