Hvem kan komme på højskole?

Højskole er for alle. Man skal være fyldt 17 ½ år for at tage på almindelig højskole og 16 år for at tage på ungdomshøjskole. Der findes særlige højskoleophold for seniorer og familier med børn.

Højskole for alle aldre

Højskoleloven lyder, at folkehøjskolerne skal være åben for alle uanset uddannelsesbaggrund. På de lange kurser er eleverne oftest unge i alderen 18-25 år, mens både unge, voksne, seniorer og børn kommer på de korte kurser.

Er du fyldt 16 år, kan du vælge at tage på ungdomshøjskole. Der findes to ungdomshøjskoler i Danmark - henholdsvis Egå Ungdomshøjskole og Ungdomshøjskolen ved Ribe. Begge optager elever i alderen 16 til 19 år.

Find højskolekursus

Find andre højskoleophold, der passer til dig. Vælg mellem 70 højskoler og over 200 fag.

Prøv vores kursussøgning