Unge uden ungdomsuddannelse

Mange bruger højskoleopholdet til at blive afklaret omkring deres uddannelsesvej. Få hjælp til at blive klar til en ungdomsuddannelse, eller bliv fagligt parat til en optagelsesprøve på den uddannelse du ønsker at gå på.

Bliv klar til ungdomsuddannelse

Mange bruger et højskoleophold til at afklare hvilken uddannelse man vil tage. Hvis du ikke har en ungdomsuddannelse er det stadig muligt for dig at komme på højskole. Læs om muligheder for støtte her.

Læs mere og bliv klar til en ungdomsuddannelse

Ungdomshøjskoler for 16-19 årige

Hvis du er mellem 16 og 19 år har du mulighed for at tage på ungdomshøjskole. Der findes to ungdomshøjskoler i Danmark - henholdsvis Egå Ungdomshøjskole og Ungdomshøjskolen ved Ribe.

Se hvilke kurser ungdomshøjskolerne tilbyder

Højskoleforløb med dansk og matematik

Flere højskoler tilbyder dansk og matematik til elever uden ungdomsuddannelse. Her kan du altså få både højskoleliv, fællesskab og personlig udvikling, imens du bliver klar til den uddannelse der er rigtig for dig. 

Læs mere om højskoleforløb med dansk og matematik

Elevstøtte

Der findes mange muligheder for at elever i særlige situationer kan få støtte. Læs om højskolernes mentorordning, muligheder for hjælpsmodtagere, specialundervisning og meget andet.

Læs om muligheder for elevstøtte på ffd.dk

Til vejledere: Højskolen som led i uddannelse

Højskolerne tilbyder forskellige muligheder for, at dele af elevernes uddannelsesforløb kan kombineres med et højskoleophold. Dette kan lade sig gøre for elever der går på EGU linjen under FGU og for elever på STU.

Læs mere om højskole som led i uddannelse

Læs om unge, der brugte højskolen til at afklare deres uddannelsesvalg

"Efter en uge forsvandt min facade, og så var jeg blid som et kid"

Malthe blev mobbet i folkeskolen og pjækkede så meget som muligt. På højskole oplevede han for første gang, at skole også kan rime på fællesskab, faglig succes og fremtidsdrømme.

Læs hans historie her

Nicklas blev optaget på drømmeuddannelsen efter en tur på højskole

Mød Nicklas, der tog på højskole for at samle erfaring, så han kunne blive optaget på sin drømmeuddannelse.

Læs hans historie her

"Pludselig gik det op for mig, hvad jeg var ved at smide væk"

Kristian har gået på 6 forskellige folkeskoler, haft et stofmisbrug og været i karambolage med politiet. Højskolen blev hans vej ud af det kriminelle miljø.

Læs hans historie her

"Højskolen gav mig mod på livet"

Frederikke måtte afbryde gymnasiet pga. en depression. Siden har hun været på højskole og lært at sænke forventningspresset til sig selv.

Læs hendes historie her

"Højskolen har givet mig en indre ro"

Nadia har aldrig været skoletræt, men droppede ud af efterskole og gymnasium. Et højskoleophold gav hende mod på at begynde på HF.

Læs hendes historie her