Højskole med dansk og matematik

På et højskoleophold med dansk og matematik kan du blive parat til en ungdomsuddannelse. Du bliver dygtigere fagligt, samtidig med at du får nye oplevelser og venner for livet.

Tag på højskole og bliv bedre til dansk og matematik

Vil du gerne blive klar til at starte på en ungdomsuddannelse? Har du samtidig har lyst til at møde nye mennesker og indgå i et stærkt fællesskab? På et højskoleophold vil du få nye venner og opleve en masse spændende aktiviteter, samtidig med at du får undervisning i dansk og matematik, og kan blive klar til den ungdomsuddannelse du ønsker.

Hvor kan man gå?

Der er syv forskellige danske højskoler, der tilbyder højskoleforløb med dansk og matematik. Hver skole har valgt at lægge fokus på nogle forskellige fag, men dansk og matematik får man på alle højskolerne. På den måde kan du finde det forløb, der passer bedst til dig.

Se ophold på skoler, der tilbyder forløb med dansk og matematik

Læs mere om hvilke skoler der tilbyder højskoleforløb med dansk og matematik på ffd.dk

Hvem kan deltage?

Forløbet er for dig, som endnu ikke har taget en ungdomsuddannelse, og som har brug for hjælp til at blive klar til det - det kan både være fagligt og personligt.

Hvis man ikke har råd til et højskoleophold, men ønsker et højskoleophold med dansk og matematik, kan man ansøge om et stipendie, og få nedsat prisen i forhold til et almindeligt højskoleophold. Det er det, fordi kurserne er en del af projektet "Intensive læringsforløb", som er støttet af en driftsbevilling fra socialstyrelsen. 

Læs mere om økonomisk støtte til højskolekurser med dansk og matematik på ffd.dk

For at komme på en højskole med dansk og matematik skal du skrive en ansøgning, som du sender til den skole, du gerne vil starte på. 

Læs mere om ansøgninger og find ansøgningsblanketter på ffd.dk

Forudsætninger for deltagere

Du skal være ung under 25 og være uden ungdomsuddannelse for at være i målgruppen for puljen. 

Der er mødepligt til al undervisning og aktiviteter, hvor vi forventer at du deltager med engagement og godt humør. Det kan godt betyde meget arbejde og lange skoledage, men til gengæld lover vi, at du får meget ud af dit ophold!

Vi forventer, at eleverne er parate og oplagte til at deltage i undervisningen. Men selvfølgelig hjælper og støtter lærerne på højskolen i dét der kan være svært - om det er det faglige eller personlige.

Læs mere om målgruppen på ffd.dk

Læs mere om højskoleforløb med dansk og matematik på ffd.dk

Download folder til unge uden ungdomsuddannelse her

Kommuner og ungevejleder

Vejleder og ansatte i kommuner kan læse mere om højskole med dansk og matematik i vores folder.

Download folder til kommuner og ungevejledere