Engelsholm Højskole

Er du nysgerrig på livet i almindelighed og kunsten i særdeleshed, så kom til Engelsholm – Danmarks smukkest beliggende højskole. Kerne-DNA'et er kreativt skabende linjefag og et klassisk dannelsesprojekt. Her finder du undervisning i særklasse, et stærkt fællesskab og grobund for faglig og personlig udvikling.

Om skolen

Kunst I Musik I Design

På Engelsholm Højskole finder du et helt unikt kreativt miljø for visuel og auditiv kunst. For os er kunsten og håndværket et inspirerende grundlag at mødes på som individer og som et gensidigt vekselvirkende kollektiv. Her kan du arbejde med fantasien, eksperimentet, den gode melodi eller tekst, kunsten og håndværket. Du modtager fælles og individuel undervisning, samt afprøver og samler erfaring med materialer, teknik og idé.

Værkstederne er veludstyrede med alle former for redskaber, værktøjer, maskiner og musikinstrumenter – og så er de åbne døgnet rundt. Skolens undervisere har stor erfaring indenfor kunstens verden, som lærere og som aktive, udøvende kunstnere. Brug dit ophold som kreativt åndehul eller springbræt til at søge videre på Kunstakademier, Designskoler og Konservatorier. Mange af vores lærere er sideløbende tilknyttet videregående kunst- og musikuddannelser som undervisere.

Engelsholm er en grundtvigsk højskole, hvor tradition og historie møder nutiden. Omgivelserne er unikke og inspirerende. Rammen om højskolen er et barokslot fra 1593, beliggende i flot natur med sø, skov og marker, ca. 15 km vest for Vejle. Læs mere om Engelsholm.

 


Vores kernefag

Billedkunst
Fotografi
Glas
Installation
Keramik og Raku
Maleri
Smykker
Elektronisk musik
Sangskrivning

Fag og emner

Engelsholm er kendt for at arbejde seriøst med kreativitet indenfor linjefagene:

Billedkunst
Smykkedesign
Formlab (keramik og glas)
Fotografi
Elektronisk musik
Sangskrivning og Musik Produktion
Audiovisuel kunst og VJing

Skolens faglige tilbud fordeler sig på syv linjefag med 14 timer pr. uge forståelses- og sidefag med 9 timer pr. uge. Hver uge er der foredrag eller koncert.

Kunstforståelse, Kunsthistorie, Musikforståelse, Tegning m.m. er integreret i undervisningen på linjefagene og i fredagsvalgfag samt Studiekredse. 

Forståelsesfagene dækker identitetsskabende, filosofiske, historiske og analyserende fag – alle fag der sætter livet, tiden, samfundet og kunsten til debat og vil hjælpe med til at give dit liv og din kunsttilgang en ny dimension. 


Praktiske informationer

Engelsholm er en grundtvigsk højskole, hvor tradition og historie møder nutiden. Omgivelserne er unikke og inspirerende. Rammen om højskolen er et barokslot fra 1593 godt 15 km vest for Vejle.

Morgensamlinger, koncerter og foredrag foregår i slottets Riddersal. I slotskælderen kan du hænge ud med de andre elever og spille bordtennis, billiard eller bordfodbold. Kælderen har bar og scene, som vi bruger til højskolefester.

Er du aktiv, kan du træne i skolens veludstyrede fitnessrum eller tage en morgendukkert i slotssøen.

Læs mere om højskolelivet på Engelsholm


Skoletype

Fagspecialiseret højskole

Priser

Se priser, startdatoer og støttemuligheder for højskoleophold på Engelsholm

Information om elevpladser

Elevpladser: 87

Indkvartering på slottets værelser eller i nybygninger ved siden af slottet.

De fleste elever er mellem 18 og 25 år.

Rejser

Hvert semester tager vi på studietur, hvor vi henter inspiration til arbejdet med kunst og musik. Ud over det faglige, er fokus at lære hinanden at kende og få fælles oplevelser i nye omgivelser. Studieturen går pt. til Bornholm. Læs om studieture

Kost

Mulighed for gluten- og laktosefri kost samt vegetar- og veganerkost.

Kontakt højskolen

Engelsholm Højskole
Engelsholmvej 6
7182 Bredsten

Telefon: 75 88 35 55
engelsholm@engelsholm.dk
Forstander: Jakob Bonderup