Jaruplund Højskole

Jaruplund Højskole - en højskole med traditioner og ambitioner. Jaruplund Højskole ligger i Tyskland ganske tæt på Flensborg. Vi er en dansksproget højskole med europæisk udsyn lige midt i det historisk nærværende Sydslesvig. På både lange og korte kurser vil du møde en særlig hjemlighed og fornemme vores rødder i det danske mindretal.

Om skolen

Det lange ophold: "Minority Changemaker Programme"

I samarbejde med Grænseforeningnen tilbyder vi et 13 ugers ophold med et ambitiøst fokus på mindretal i Europa og muligheder for at gøre en forskel. Målgruppen er unge med rødder i europæiske mindretal eller med interesse for europæiske vinkler, politik, samfundforhold, identitet, kommunikation og internationalt udsyn.

Undervisnings- og fællessprog er engelsk.

Se program, fag og meget mere på www.jaruplund.com

Korte kurser

Vores mange korte kurser spænder vidt i temaer, men har alle et fælles ståsted i formidlingen af historie og fortællinger om mindretallene i grænseområdet. Du har muligheder for at opleve historie, natur, kunst og kultur i et bredt tilbud fra vandre- og cykelkurser, operakurser med forestillinger i Flensborg, Lübeck, Hamborg eller andre tyske scener, temaer om vadehavet, kanaler og vandveje, rejsekurser og meget mere.

Se hele programmet på www.jaruplund.com

 


Vores kernefag

Demokrati
Europa
Internationale forhold
Kommunikation
Politik
Samfund
Filosofi
Historie
Kunst
Musik

Fag og emner

"Minority Changemaker Programme" (MCP)

Her er der fokus på fag som historie, politik og samfundforhold i Europa og verden. 

Valgfag: Kunst, musik, filosofi, madkultur, lav dit eget brætspil, mm

Der vil være ekskursioner til bl.a. Slesvig og vikingernes Hedeby, Hamborg, Århus og vestkysten på både den danske og tyske side af grænsen.

Studietur til Sydtirol og deltagelse i Folkemødet på Bornholm

Se program og fag på www.jaruplund.com

 


Praktiske informationer

Jaruplund Højskole en dansk højskole

Jaruplund ligger i dejlige omgivelser ved sø med naturen tæt på.

Vi har nyrenoverede værelser med bad og toilet, fitneslokale, sauna, biograf, musik og kunstlokaler samt moderne undervisningslokaler - frit internet over hele skolen

Flensborg centrum kan du nå på 20 minutters cykeltur

Tilskud fra stat og kommune svarer til reglerne for andre danske højskoler.

Skoletype

Bred almen højskole

Information om elevpladser

Elevpladser: 51

Børn med på lange kurser

Ring og hør nærmere.

Konference- og udlejningsfaciliteter

51 dobbelt- og enkeltværelser. Alle moderne hjælpemidler. Computerlokale med internetadgang.

Handicapfaciliteter

Teleslynge. Handicapværelser.

Matador og kristendom - Fortællinger om vort livTysklands lys og mørke - en åndelig vandring i den tyske dannelseståge - og tysk genopfriskningMozart og Verdi i Hamborg ”Don Giovanni” og ”La Traviata” på StaatsoperStærke kvinder i Slesvigs historie - Dronningemagt, politik og kunst Magt og Manipulation Strikkekursus - med Annette DanielsenFamiliehøjskole - Opdagelsesrejsende, sørøvere og skattejagt (børn fra 6 år)Wagner i Leipzig - oplev "Rhinguldet" og "Valkyrien" i Wagners fødebyGrønland. Fem dage på højskole og 12 dages rejse fra Ilulissat til Nanortalik Smukke vandreture i juli - Vandringer på Gendarmstien og i SydslesvigSmukke cykelture i juli - Rømø, Sild, kyster, skov og vadehavGolf på danske og tyske baner samt NORDARTSommer i Sydslesvig - Natur og kultur fra vest til østKubik og Kultur - Øst og vestkystenFællessteder // Fællessang - Tønder FestivalFiskerlejer, byer og slotte - Schwerin Slot og LübeckSmukke cykelture i august - Rømø, Sild, kyster, skov og vadehavMennesket, naturen og kunsten - Det vilde vadehav og den sydslesvigske natur Helgoland og vadehav - Med overnatning på HelgolandSort Sol og traner ved Rügen – med tre dage i Stralsund Kampen om historien - Myter og historiefortælling i Slesvig og SønderjyllandBerlin, Berlin, Berlin - På og under facadenHøjskolesang - synger om hvad livet vilLykken og det gode liv Hjerne og hjerte i musikoplevelsenSkaberkraft – Strømninger i tysk og dansk kunstNytår på Jaruplund HøjskoleMinority Changmaker Programme

Kontakt højskolen

Jaruplund Højskole
Lundweg 2, 24976 Handewitt v. Flensborg
6330 Padborg

Telefon: 0049 4630 969140
jaruplund@skoleforeningen.org
Forstander: Karsten B. Dressø