DR og Højskolerne sætter Grundtvig på dagsordenen

Udgivet 27-05-2024

DR har lanceret et stort tema om Grundtvig, og om hvordan hans tanker og tekster stadig påvirker os i dag. På højskolerne kan du deltage i Grundtvig-relaterede foredrag og fællessangsarrangementer rundt om i landet.

"På grund af Grundtvig" er overskriften på DR's store tema om Grundtvig, der sætter fokus på hans fortsatte relevans i dagens Danmark. Temaet dykker ned i de mange måder, Grundtvigs tanker og tekster stadig påvirker vores liv og samfund i dag. 

Læs også: Forstå Grundtvig på 5 minutter: De vigtigste ting, du skal vide om N.F.S. Grundtvig

Grundtvig formulerede en stor del af de tanker, vores samfund i dag står på skuldrene af: fællesskab, folkets frihed, demokrati. Deriblandt også højskoletraditionen.

I en tid med øget polarisering og usikkerhed er det vigtigere end nogensinde at fokusere på vores fælles værdier og styrke fællesskaber.

Læs også: 5 populære Grundtvig-sange, du skal kende!

Højskolerne er blandt DR's samarbejdspartnere på den store satsning og inviterer sammen med DR alle til at deltage i fejringen af Grundtvigs arv og til at undersøge, hvordan hans tanker kan hjælpe os med at navigere i nutidens udfordringer.

Se arrangementer her

På grund af grundtvig

I den kommende tid vil du på alle DR's platforme kunne opleve temaet 'På grund af Grundtvig', som undersøger de steder, hvor Grundtvigs tanker og tekster også i dag er til stede i vores liv og hverdag. 

Højskolerne samarbejder med DR i perioden for blandt andet at udfolde den del af Grundtvigs liv og embede, der knytter sig til højskoletanken og -traditionen.

Flere højskoler holder fællessangs- og grundtvigrelaterede arrangementer.

Se kalenderen.

På DRTV kan du se doku-dramaserien 'Grundtvig' med blandt andre Ulrich Thomsen samt 'I Grundtvigs fodspor' med Liv Thomsen som vært.

Du kan få det fulde overblik på Dr.dk/grundtvig.

Andre nyheder

Hent flere

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

Højskolernes nyhedsbrev er for dig, der har været på højskole, skal på højskole eller bare gerne vil vide noget om, hvad der sker i højskoleverdenen og hvad, du kan deltage i.

  • Aktuelle historier fra højskolelivet
  • Nyt om højskolekurser
  • Nyheder om Højskolesangbogen
  • Offentlige arrangementer på højskoler
  • Konkurrencer

Felter med (*) skal udfyldes