Idrætshøjskolen Bosei

Idrætshøjskolen Bosei er et helt unikt sted på Sjælland! Vi er en dansk idrætshøjskole med et japansk twist Blev du ikke optaget på din uddannelse - eller trænger du til et nyt boost i dit sabatår? Så er Idrætshøjskolen Bosei sikkert noget for dig!  Kort sagt: Masser af muligheder for at træne og komme i super fysisk og mental form!

Om skolen

Dansk idrætshøjskole med et japansk twist

Idrætshøjskolen Bosei er et helt unikt sted på Sjælland! Forny din fysiske form og styrk dine sociale relationer. Bliv en del af fællesskabet. Vi er både en traditionel idrætshøjskole med kæmpe idrætshal, lækker svømmehal, dojo'er og fantastiske skov- og vandomgivelser, og så har vi også et særligt asiatisk præg med temaer i japansk og koreansk samt kampsport. Se alle vores fag længere nede.

Idrætshøjskolen Bosei har en helt særlig forhistorie som kostskole for japanere. De japanskinspirerede bygninger rummer også fitnesscenter, crossfit/calisthenics bane, esportslokale med alt udstyr, japansk bibliotek, musiklokale, cosplay systue, skolekøkken, krea værksteder, koreansk undervisningscafé, minibiograf, garden dojo, boldbaner samt udfordrende MTB tracks og natur parkour bane. Du har hurtigt adgang til alle aktiviteter, der naturligvis er frit tilgængelige for alle.

På idrætshøjskolen er nysgerrigheden og samværet med dine nye venner det absolut vigtigste; men også et godt udgangspunkt, hvis du fx vil læse idræt, fysioterapi, ind på asiatiske studier eller Politiskolen. Måske trænger du bare til at gøre noget for dig selv og forny din glæde.


Vores kernefag

Esport
Fitness
Forberedelse til Politiuddannelse
Idræt og sport
Kampsport
Svømning
Vandsport
Friluftsliv
Japansk
Yoga

Fag og emner

Du kombinerer skemaet og der er ingen eksamener

Vælg selv, om du vil have alle moduler i ét fagtema, eller om du hellere vil afprøve færre moduler fra flere temaer. Vælges alle moduler fra ét tema, vil det udgøre ca. 40-50% af dit skema.

Fagtemaer

Health & Fitness
Politi højskole - forbered dig til Politskolen eller Kriminalforsorgen
Kampsport
Esport - Leage of Legends | Overwatch | CS:GO
Vandsport
Friluftsliv/Outdoor
Boldspil
Koreansk
Japansk
Rollespil & Brætspil

Udover de fagtemaerne, så tilbyder vi en række mindre pop op fagkategorier, der varierer i indhold igennem semesteret:

Pop op fag

Madlavning på højskole
Mindstyle
Dans - fitness, moderne & K-pop
Musik & Medie
Kunst & Craft
Selvudvikling

Add on:certificering i klatring, MTB og havkajak, bliv bassinlivredder eller instruktør i fitness eller esport. Lige til at smide på CV’et! Vi vejleder naturligvis gerne i forhold til videre studie/job indenfor idrætsfag, politiet eller japansk/koreansk.

Du får undervisning af nogle af landets mest passionerede undervisere i østasiatisk sprog og kultur, kampkunst, politi & idræt. Det er lige meget, om du kommer som nybegynder eller øvet. Du vil lære en masse og have det sjovt imens.


Praktiske informationer

Idrætshøjskolen Bosei ligger på Sjælland i naturskønne omgivelser ved Præstø Fjord i et smørhul midt i skov og grøn natur.

Adresse: Evensølundvej 5, 4720 Præstø. Der er gode muligheder for at benytte offentlig transport, men vi har også plads, til dem der kører selv.

Alle værelser er nyrenoverede dobbeltværelser (mulighed for enkeltværelse ved ekstrabetaling) med trådløst net.

Vi er en idrætshøjskole med fokus på bæredygtighed. Fx anvender vores asiatisk inspirerede køkken økologiske grøntsager fra egen avl. Vi tager hensyn til allergikere, vegetarer og veganere og har naturligvis udarbejdet en kostpolitik.

Du er altid velkommen til at booke en personlig rundvisning, når det passer dig, for at opleve højskolen. Det gør vi for, at give dig den bedste mavefornemmelse, inden du for alvor starter dit livs oplevelse!

Vi tilbyder optag 2 gange årligt:
Forår: Jan - jun
Efterår: Aug - dec

Se de aktuelle ophold

Vi opretter ikke venteliste til på de enkelte semestre, og tager max. 110 elever ind.

I dag har Idrætshøjskolen Bosei elever fra hele verden. 17% fra udlandet og hovedparten er ca. ligelig fordelt mellem Sjælland/KBH og Jylland/Fyn. Kønsfordelingen er normalt 35% piger og 65% drenge.


Vores aktuelle kurser

Korte kurser

Emnekurser, 14. juli - 20. juli, 1 uge
Seniorkurser, 8. september - 14. september, 1 uge

Lange kurser


Kataloger

Hent højskolens kataloger

Katalog lange kurser

Katalog korte kurser

Skoletype

Idrætshøjskole

Priser

Se mere om aktuelle priser og tilskudsmuligheder på Idrætshøjskolen Bosei her

Idrætshøjskolen Bosei tilbyder desuden mentorordning.

For norske elever kan det oplyses, at Lånekassen yder tilskud til ophold på Idrætshøjskolen Bosei.

Information om elevpladser

Elevpladser: 110

For os er det vigtigt, at der er tid og plads til den enkelte elev, og at alle bliver en del af det forpligtende fællesskab.

Den gamle japanske kostskole rummer plads til 250; men Bosei ønsker ikke en fabrik. Derfor har vi sat et max på 100 elever.

Rejser

Rejs ud i verden med Idrætshøjskolen Bosei

 • Kulturrejse til Japan
 • Kulturrejse til Sydkorea
 • Skirejser til Østrig og Norge 
 • Friluftsture i Danmark

Læs mere om rejserne her

Kost

Vores asiatiske køkken tager højde for vegetarer, veganere og allergikere. Venligst oplys om særlige forhold, så vi kan være på forkant og dermed give dig den bedste oplevelse på højskolen.

Konference- og udlejningsfaciliteter

Ideelle rammer og faciliteter for kurser, møder, konferencer, stævner og events – evt. kombineret med servering fra vores gode køkken: Kapacitet  100 personer – overnatning 48 dobbeltværelser.
Læs mere her

Undervisningssamarbejde

Vi tilpasser enkelt- eller flerdages programmer i samarbejde med Jer. Det kan fx være deltagelse i højskolens undervisning og foredrag, egenundervisning vores lærere, jeres helt eget program i vores faciliteter eller en kombination.

Vi tilbyder undervisning i følgede temaer:

 • Kampsport
 • Health & Fitness
 • Friluftsliv & trailcenter
 • Vandsport & svømmehal
 • Japansk og Koreansk
 • Esport
 • Meditation
 • Boldspil