Struer Højskole

Struer Højskole er livsglæde og sund livsstil Her er plads til alle og vi tager udgangspunkt i dig og dine drømme om sundhed. Her er grobund for livsstilsforandringer i en hverdag fyldt med smagfuld sund mad, naturoplevelser og fællesskab. Vi har fokus på natur, idræt, sundhed og friluftsliv, med fokus på et sundt og glædesfyldt liv.

Rammen om din sundhed

Vores udgangspunkt er dig, og dine ønsker for din fremtidige livsstil
Hos os arbejder vi med et helhedsperspektiv på sundhed, og mod et liv i balance.

Måske vil du gerne tabe dig? Måske har du brug for at samle mentalt overskud? Bryde med gamle dårlige vaner? Eller har brug for en time-out i en krævende hverdag?

Struer Højskole danner rammen om din udvikling, og vores dygtige og engagerede undervisere hjælper dig med at navigere og sætte kurset mod dit eget mål.
Vi giver dig værktøjer, fx viden om ernæring og hands-on madlavning i køkkenet, og mulighed for at afprøve mange motionsformer

Fællesskab, natur og plads til alle

På Struer Højskole får du også klassisk højskole med sang, samlinger, debat og foredrag.
Men vi  er særligt glade for at bruge naturen og vores udeområder i undervisningen.

Vi udnytter nærheden til fjordlandet, skoven, hede og havet.
Og måske tager vi ud og samler østers på stranden, henter grønt hos den lokale landmand, bæver-safari i klosterheden eller en knallert-rundtur i Thyborøn
Du kan altid forvente viden og perspektiver på det vi ser og oplever.

Vores elever er voksne i alle aldre, og aldersspredningen bidrager absolut positivt.

Vores kernefag

Motion
Outdoor
Kostomlægning
Krop og psyke
Livsstil
Madlavning
Sundhed
Naturen

Fag og emner

Højskoleophold med fokus på livsstil, mad og motion
På vores lange højskoleophold (6-14 uger) har vi fag som fx motion og bevægelse, mad og krop og livstræet.
Derudover kan du vælge mellem en række af spændende valgfag, som skifter løbende fx
Havkajak, yoga, golf, madlavning, madværkstedet, foto, keramik, vandring, vegeratisk hverdag, cykling, boldspil, salatværksted, hurtige retter, Film med filter, kend dig selv
Vi giver altid gerne en snak og en rundvisning

Korte emnekurser - natur, motion og mad
Vi har mange korte højskolekurser hvor undervisningen centrerer sig om særlige emner.
Eksempler er: Sund livsstil som single, Yoga, Det grønne køkken, golf for begyndere.

Særligt i sommerkurserne bruger vi uderummet og naturen i undervisningen, og drager nytte af vores placering i smukke Vestjylland.
Fælles for alle vores højskoleophold, korte som lange, er samlinger med sang, fortællinger og debat. Sammen med foredrag og udflugter ud i den Vestjyske natur og kultur

Prikken over i'et er vores dygtige og engagerede lærerteam der brænder for at give dig det bedste højskoleophold.

Eneværelser med eget bad og toilet

På Struer Højskole får du eget værelse med bad og toilet.

Værelserne er forskelligt møbleret. Der er en seng, sengebord, skrivebord med stol, lamper, lænestol og på nogle værelser en sovesofa. Badeværelset er rummeligt, og helt dit eget.
Værelserne ligger på højskolens gange, så du er tæt på undervisningsstederne, fælles opholdsstuer, vaskerum, køkken og undervisernes kontorer

På skolen har vi mange dejlige faciliteter bl.a. vores egen hal, det skønneste yogalokale, kreativt værksted og selvfølgelig undervisningskøkken, foredragssal og fælles dagligstue med udsigt til haven.

Vi ligger i Struer, så er der er ikke langt til fx biograf, café, svømmehal.

Læs mere om alt det praktiske på vores hjemmeside

Vores aktuelle kurser

Korte kurser

Emnekurser, 3. juli - 9. juli, 1 uge
Emnekurser, 31. juli - 6. august, 1 uge

Lange kurser

Skoletype

Livsstilshøjskole

Lange højskoleophold (6-15 uger)

Priser 1.900,- pr. uge, på eget værelse med bad og toilet.

Korte kurser (1-3 uger)

Priser fra 2.495,- pr. uge på eget værelse med bad og toilet.

Se prisen på det enkelte kursus i kursusoversigten her.

Information om elevpladser

Vi har plads til 37 elever pr. hold.

Kost

Vi laver sund, lækker og velsmagende mad fra bunden, også vegetarisk.
Vi har har broncemærke i økologi og arbejder med at øge andelen af lokale råvarer.

Hvis du har allergier, så oplys ved tilmelding.

Børn med på lange kurser

Vi er en højskole for voksne men du er altid velkommen til at få gæster på besøg.
Det er ikke tilladt at medbringe børn i undervisningen.

Kontakt højskolen

Struer Højskole